Ga naar de inhoud

BBQ Chicken lasagne

Lasagne is altijd een goed idee en daar kun je natuurlijk heel veel kanten mee op. Vandaag deel ik een lasagne die net even anders is dan je gewend bent. De BBQ chicken lasagne. Ik ben gek op de combinatie BBQ Chicken. Kip met barbecuesaus. Naast de pizza fungi is het mijn lievelings pizza en daarom

BBQ Chicken lasagne

Lasagne met kip

Lasagne is altijd een goed idee en daar kun je natuurlijk heel veel kanten mee op. Vandaag deel ik een lasagne die net even anders is dan je gewend bent. De BBQ chicken lasagne.

Ik ben gek op de combinatie BBQ Chicken. Kip met barbecuesaus. Naast de pizza fungi is het mijn lievelings pizza en daarom leek het me leuk eens iets anders met BBQ Chicken te doen. Ik maakte er een lasagne van.

Toen ik deze lasagne maakte was niet iedereen direct overtuigd. Ik heb een paar keer moeten horen dat de Mr niet zeker wist of hij dit wel lekker zou gaan vinden. Gelukkig was hij na de eerste hap direct om. Dit was een recept dit zeker op mijn blog moest verschijnen. Dus bij deze, nu kunnen jullie er allemaal mee aan de slag.

Voor deze lasagne gebruik ik geen kipfilet maar heb ik voor kippengehakt gekozen. Dit omdat gehakt het altijd goed doet in een lasagne. Samen met de barbecuesaus een lekkere basis voor deze lasagne.

Lasagne BBQ Chicken

BBQ chicken lasagne

Bereidingstijd 25 minuten plus 30 minuten oventijd

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 rode ui
  • 500 gr kippengehakt
  • 1 rode paprika
  • 5 tomaten
  • 200 ml barbecuesaus (bijvoorbeeld volgens dit recept)
  • 9 lasagnevellen
  • 2 bollen mozzarella
  • olijfolie om in te bakken
  • zout en peper

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 ºC en vet een ovenschaal in.

Snijd de bleekselderij fijn en snijd de ui in halve ringen. Bak dit in een koekenpan met een scheutje olijfolie aan.

Voeg het kippengehakt toe en bak dit rul mee. Breng op smaak met zout en peper.

Snijd de paprika en tomaten fijn en voeg dit bij het gehakt in de pan. Bak dit 5 minuten mee. Voeg 2/3 van de barbecuesaus samen met 75 ml water toe en verwarm dit 5 minuten mee.

Kook de lasagnevellen in een grote pan met ruim water 6 minuten voor.

Verdeel een laagje van het gehaktmengsel over de bodem van de ovenschaal. Beleg dit met lasagnevellen. Verdeel hierover nog een laagje van het gehaktmengsel, lasagnevellen, laagje gehaktmengsel en eindig met lasagnevellen.

Bestrijk de bovenste lasagnevellen met het overige barbecuesaus. Snijd de mozzarella in plakjes en verdeel dit over de ovenschaal.

Verwarm de lasagne 30 minuten in de oven tot de mozzarella gesmolten en goudbruin is. Serveer de BBQ chicken lasagne direct uit de oven.

Bekijk ook andere recepten

21 reacties

Mirjam

Moet je de normale harde lasagne ellen eerst voorkoken, klopt dat en wat is daar de reden voor?

Laat een bericht achter

Lisette

Lieve Brenda, Allereerst heb het al is eerder gezegd maar ben gek op jouw recepten! Toch mijn vraag is het niet mogelijk om het aantal kcal erbij te vermelden p.p ? Dat zou zo veel meerwaarde geven denk ik. Vr grt Lisette

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Lisette, wat leuk om te horen. Ik tel zelf geen calorieën, daarom zet ik dit er niet bij.

Christiaan

Deze variant ook eens gemaakt, klinkt als een vreemde combinatie maar is echt heerlijk. Zelf ietsjes meer groentes erin verwerkt. Een blijvertje op het menu. Bedankt!!

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Kijk, dat is goed om te horen!

Alisha

Dit recept is zo goed! Staat om de week of twee hier op tafel!

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Zo leuk om te horen!

Deborah

Hallo Brenda, Hoe groot is de ovenschaal die je gebruikt?

Laat een bericht achter

AdB

Leuk recept dat hier thuis aan tafel al meerdere keren met enthousiasme is ontvangen! Je kunt ook goed variëren met soorten groenten, al naar gelang wat je in huis hebt.

Laat een bericht achter

Mirjam

Lijkt me erg lekker. En ik ga (weer) een poging wagen om lasagne te maken. De vorige 3 keer is het faliekant mislukt (andere recepten). Op hoop van zegen. :)

Laat een bericht achter

Daniëlle

Wat een leuk recept! Het lijkt mij erg lekker!

Laat een bericht achter

Ursula

Ik ben niet zo erg gek op bleekselderij. Kan ik misschien iets anders gebruiken?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

In dat geval zou ik een klein uitje toevoegen (gele ui)

sop.hie.s

Lijkt me zeker het proberen waard. Klopt het dat de link van het recept naar de BBQ saus niet werkt?

Laat een bericht achter

Monique

Deze wil ik zeker uitproberen, maar welke barbecuesaus gebruik je? Kan het ook met een smokey BBC saus uit een flesje?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ja dat kan ook. In dit geval heb ik ook barbecuesaus uit een flesje gebruikt. Ik ga dan het liefst voor smokey barbecuesaus. Je kunt ook zelf barbecuesaus maken, de link naar dit recept heb ik toegevoegd aan de ingredientenlijst.

Marlotte

Mmm, klinkt goed! Ik ga 'm binnenkort eens proberen, alleen dan in een glutenvrij jasje!

Laat een bericht achter

Demi | DE KOOKFABRIEK

Vind ik ook een lekkere combi, dus ben benieuwd naar de lasagne!

Laat een bericht achter

Anne

Wauw, wat een goed recept. De lasagne ziet er verrukkelijk uit!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dank je wel Anne, hij is ook écht erg lekker

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op