Ga naar de inhoud

BBQ: Fetaspiesje

Vandaag deel ik weer een lekker receptje voor op de barbecue. Het ziet er niet naar uit dat het vandaag een goede dag is om te barbecuen, maar anders komen deze fetaspiesjes de komende weken vast op een andere dag van pas. Als afwisseling bij het vlees en vis vind ik het heerlijk om iets anders te

BBQ: Fetaspiesje

Fetaspiesjes

Vandaag deel ik weer een lekker receptje voor op de barbecue. Het ziet er niet naar uit dat het vandaag een goede dag is om te barbecuen, maar anders komen deze fetaspiesjes de komende weken vast op een andere dag van pas.

Als afwisseling bij het vlees en vis vind ik het heerlijk om iets anders te eten. Iets dat licht is en een lekkere aanvulling is bij de andere barbecue gerechten. Bijvoorbeeld deze spiesjes met feta.

Bij het draaien van de spiesjes moet je wel voorzichtig zijn dat de blokjes feta niet uit elkaar vallen. Wij hebben een skottelbraai, voordeel is dat de feta op de plaat blijft liggen en niet tussen de kolen valt. Om dit te voorkomen kun je ook een stukje aluminiumfolie of bakpapier onder het spiesje leggen.

Spiesje met feta

Fetaspiesjes

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten voor 4 spiesjes

  • half pistoletje (of bijvoorbeeld stuk stokbrood)
  • 8 stukjes feta
  • 8 Cherry tomaatjes
  • 1 citroen
  • takje rozemarijn
  • 4 eetlepels olijfolie
  • peper

Extra benodigd: 4 sateprikkers 

Bereiding:

Week de prikkers minimaal 15 minuten in een bakje met water.

Snijd het pistoletje in 8 blokjes en snijd de blaadjes van de rozemarijn fijn. Rasp de schil van de helft van de citroen en pers van deze helft ook het sap. Meng de citroenrasp en -sap samen met de rozemarijn en peper met olijfolie.

Haal het brood, de tomaatjes en de feta door de marinade en laat dit 30 minuten marineren.

Snijd de andere helft van de citroen in 4 plakjes en halveer deze. Rijg hierna de stukjes brood, blokjes feta, halve plakjes citroen en tomaatjes aan de prikkertjes.

Bak de fetaspiesjes om en om aan op de barbecue.

———————————————

Klik hier voor meer barbecue recepten.
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Bekijk ook andere recepten
BLT Salade
Crumble van nectarine met kersen
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet

2 reacties

Lot

Lekker als afwisseling en haloummi lijkt me ook erg geschikt. Staat bij favo's.

Laat een bericht achter

Lotte

Jeej een vegarecept! Fijn hoor, tussen die enorme hoeveelheid bbq vleesrecepten in blogland momenteel:) Haloumi zou hier ook goed voor werken denk ik, dat is lekker stevig!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op