BBQ Slavinkspiesjes
Bewaren
Barbecuetip: mijn favoriete stukje vlees heb ik omgetoverd tot een barbecuespiesje. Slavinkspiesjes.
Al heel lang is de slavink mijn favoriete stukje vlees. Het is helemaal niet zo bijzonder, blijkbaar vind ik de combinatie van het vlees met de spek gewoon erg lekker.
Voor de barbecue heb ik de slavink vorige week verwerkt in een spiesje, dat is met barbecuen nu eenmaal veel handiger. Een leuke tip voor als je eens iets anders wilt dan kipsate, een hamburger of een worstje.
Ingrediënten
Extra benodigd:
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze bbq slavinkspiesjes
Stap 1
Meng het gehakt met een gesnipperd sjalotje, een geperst teentje knoflook, mosterd, koffiemelk, paneermeel, nootmuskaat, peper en zout. Kneed het goed door zodat de ingrediënten goed gemengd zijn.Stap 2
Leg 9 plakjes ontbijtspek op een snijplank naast elkaar zodat een groot vierkant ontstaat. Pak de helft van het gehakt en kneed hier een grote rol van. Leg de rol op het ontbijtspek en rol dit op zodat de hele gehaktrol is bedekt met spek. Snijd de rol met een scherp met in plakjes van 1,5 a 2 cm.
Stap 3
Herhaal deze stap met de overige plakjes ontbijtspek en het gehaktmengsel.Stap 4
Snijd de paprika in stukjes.Stap 5
Prik een burgertje slavink op een sateprikker gevolgd door 2 stukjes paprika, nog een slavink en tot slot nog 2 stukjes paprika.Stap 6
Bewaar de spiesjes tot gebruik op een bord afgedekt met plasticfolie in de koelkast. Verwarm de slavinkspiesjes op de barbecue tot ze mooi gaar en goudbruin zijn.Ingrediënten
Extra benodigd:
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze bbq slavinkspiesjes
Stap 1
Meng het gehakt met een gesnipperd sjalotje, een geperst teentje knoflook, mosterd, koffiemelk, paneermeel, nootmuskaat, peper en zout. Kneed het goed door zodat de ingrediënten goed gemengd zijn.Stap 2
Leg 9 plakjes ontbijtspek op een snijplank naast elkaar zodat een groot vierkant ontstaat. Pak de helft van het gehakt en kneed hier een grote rol van. Leg de rol op het ontbijtspek en rol dit op zodat de hele gehaktrol is bedekt met spek. Snijd de rol met een scherp met in plakjes van 1,5 a 2 cm.
Stap 3
Herhaal deze stap met de overige plakjes ontbijtspek en het gehaktmengsel.Stap 4
Snijd de paprika in stukjes.Stap 5
Prik een burgertje slavink op een sateprikker gevolgd door 2 stukjes paprika, nog een slavink en tot slot nog 2 stukjes paprika.Stap 6
Bewaar de spiesjes tot gebruik op een bord afgedekt met plasticfolie in de koelkast. Verwarm de slavinkspiesjes op de barbecue tot ze mooi gaar en goudbruin zijn.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
9 reacties
Sven
Erg origineel concept. Je hebt ook alternatieven, maar, mooie start. Gr, Sven.
Tanja
Idd wat anders maar het lijkt me wel heel lekker en zo klaar :-) Met stukjes perzik of ananas er tussen lijkt het me ook heel erg lekker.
Brenda Kookt
Ja dat lijkt me ook erg lekker, worden ze nog 'zomerser' van!
Jo's Daughter
Ja het is echt BBQ weer :)
Heike.
Ziet er heerlijk uit hhmmm ... lekker recept en ook nog lekker makkelijk te voor bereiden. Thx Brenda.
Walter
Ik vind dit origineel gevonden. Juist als curiositeit, waarom de koffiemelk? Met dit WE een verjaardags-BQ gaat dat er cht niet op mankeren! Well done
Brenda Kookt
Door de koffiemelk wordt het gehakt smeuïg. Gewone melk mag ook, maar ik vind koffiemelk net even wat vetter.
Demi | DE KOOKFABRIEK
Leuk en creatief recept! Gelukkig ga ik vanavond BBQen dus ik kan ze meteen proberen!
Brenda Kookt
Wat leuk!