Bloemkoolstoof met tomaat en gegrilde paprika
Bewaren
Het is november, door Tefal omgedoopt tot Stovember. Dé maand om een lekkere stoofschotel op te zetten. Wat dacht je van een heerlijke groentestoof? Zoals deze stoofschotel van bloemkool met geroosterde paprika en tomaat. Lekker om te serveren met yoghurt en krokante kikkererwten als topping, en met rijst of naan erbij.
Stovember recept
Tefal heeft de maand november uitgeroepen tot Stovember. Dé maand om de stoofschotel in het zonnetje te zetten. Hier doe ik graag aan mee. Ik ben gek op stoofschotels!
Hier op de website vind je dan ook al vele recepten van stoofgerechten. Bij een stoofschotel wordt vaak gedacht aan een gerecht met veel vlees. Maar dat hoeft niet. Van groenten kun je ook heerlijke stoofschotels bereiden. Zoals deze bloemkoolstoof met tomaat en gegrilde paprika.
Scroll naar beneden voor het uitgewerkte recept van deze heerlijke stoofschotel.
Tip: dit recept vind je ook terug in de nieuwe editie van Brenda Kookt Magazine, boordevol feestdagenrecepten. Online kun je hem via deze website bestellen.
Tefal Air Braadpan
Ik bereid de bloemkoolstoof in een nieuwe pan van Tefal, de Tefal Air braadpan. Deze pan heeft de looks en kwaliteiten van een gietijzeren pan, maar is driemaal lichter. Hierdoor ligt hij heel fijn in de hand, en is het nog fijner in gebruik. Bijvoorbeeld ook bij het schoonmaken van de pan, en je zet de pan gemakkelijk van het fornuis op tafel.
Dankzij de keramische coating kun je eenvoudiger bakken en koken en met minder vetten. Het gerecht blijf extra lang warm dankzij de dikke bodem die ook zorgt voor een gelijkmatige bereiding. De pan is niet alleen geschikt voor het bereiden van stoofschotels, maar ook voor eenpansgerechten, pasta’s en curry’s.
De Tefal Air pan is geschikt voor alle warmtebronnen, inclusief inductie, en heel fijn: de pan kan ook in de oven worden gebruikt tot een temperatuur van 250 graden. Verkrijgbaar in 4 formaten, ga voor informatie naar www.tefal.nl.
Bloemkoolstoof met tomaat en gegrilde paprika
De bloemkoolstoof met tomaat en gegrilde paprika is eenvoudig om te bereiden. Het fijne is ook dat een groentestoof als deze eerder klaar is dan een stoofschotel met stoofvlees.
Ui met knoflook fruiten we aan in de pan voor we de bloemkoolroosjes toevoegen. Deze bakken we kort mee voor we de tomatenblokjes, passata, bouillon, gerookte paprika, paprikapoeder en chilivlokken toevoegen. Dit laten we op zacht vuur 1 uur stoven voor we kikkererwten toevoegen. Hierna laten we de schotel nog ene half uur stoven.
Ondertussen roosteren we extra kikkererwten krokant in de oven.
Serveer de bloemkoolstoof met een lepel yoghurt en de krokante kikkererwten. Lekker met naan of rijst.
Dit artikel schreef ik in samenwerking met Tefal.
Ingrediënten
Voor erbij
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze bloemkoolstoof met tomaat en gegrilde paprika
Stap 1
Verwarm olie in de Tefal Air pan. Fruit de ui samen met de knoflook aan.Stap 2
Doe hierna de bloemkoolroosjes erbij en bak deze kort mee voor je de tomatenblokjes, passata, bouillon, gerookte paprika, paprikapoeder en chilivlokken toevoegt. Breng aan de kook en laat dit op zacht vuur 1 uur stoven.Stap 3
Doe hierna 2/3 van de kikkererwten erbij en laat het nog een half uur stoven.Stap 4
Verdeel de overige kikkererwten over een bakplaat bekleed met bakpapier. Breng op smaak met zout en peper en een beetje paprikapoeder. Bak de kikkererwten in 25 minuten krokant in de oven.Stap 5
Garneer de stoofschotel voor het serveren met peterselie. Serveer de bloemkoolstoof met een lepel yoghurt en krokante kikkererwten. Lekker met naan of rijst.Ingrediënten
Voor erbij
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze bloemkoolstoof met tomaat en gegrilde paprika
Stap 1
Verwarm olie in de Tefal Air pan. Fruit de ui samen met de knoflook aan.Stap 2
Doe hierna de bloemkoolroosjes erbij en bak deze kort mee voor je de tomatenblokjes, passata, bouillon, gerookte paprika, paprikapoeder en chilivlokken toevoegt. Breng aan de kook en laat dit op zacht vuur 1 uur stoven.Stap 3
Doe hierna 2/3 van de kikkererwten erbij en laat het nog een half uur stoven.Stap 4
Verdeel de overige kikkererwten over een bakplaat bekleed met bakpapier. Breng op smaak met zout en peper en een beetje paprikapoeder. Bak de kikkererwten in 25 minuten krokant in de oven.Stap 5
Garneer de stoofschotel voor het serveren met peterselie. Serveer de bloemkoolstoof met een lepel yoghurt en krokante kikkererwten. Lekker met naan of rijst.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.