Ga naar de inhoud

Blueberry scones met citroen

Tijd voor een lekker bakrecept zo vlak voor het weekend. Deze keer gaan we voor blueberry scones! Scones worden traditioneel bij een high tea geserveerd met lemon curd en clotted cream. Dat is super lekker en moet je zeker regelmatig eten. Maar met scones kun je nog veel meer. Zo...
15 minuten Voorbereidingstijd
25 minuten Bereidingstijd
Delen op

Blueberry scones met citroen

Blueberry sconesTijd voor een lekker bakrecept zo vlak voor het weekend. Deze keer gaan we voor blueberry scones!

Scones worden traditioneel bij een high tea geserveerd met lemon curd en clotted cream. Dat is super lekker en moet je zeker regelmatig eten. Maar met scones kun je nog veel meer. Zo kun je ook extra smaken toevoegen, hierdoor wordt het een heerlijk cakeje waarbij een topping zoals lemon curd niet altijd nodig is.

Ik maakte voor een babyshower (van Sabine) deze blueberry scones. Ik ging voor scones omdat we als verrassing een high tea voor haar hadden georganiseerd en dan mogen scones (in welke vorm dan ook) gewoon niet ontbreken. Blueberry’s (blauwe bessen dus) omdat het een jongetje wordt. En ik voegde ook citroen toe omdat ik zo gek ben op lemon curd. Dat hoort gewoon bij scones.

Het resultaat zijn deze scones die niet de perfecte scones-vorm hebben. Maar wel mega lekker zijn. Een tip dus voor als je aan de bak wilt.

Scones met blauwe bessen

Blueberry scones met citroen

Ingrediënten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze blueberry scones met citroen

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Meng de bloem, poedersuiker, bakpoeder, zout en citroenrasp in en kom. Voeg de blokjes koude boter er bij en wrijf dit er met je handen door. Voeg de karnemelk en vanille extract toe en roer dit kort door elkaar met een spatel of houten lepel. Roer de blauwe bessen tot slot voorzichtig door het deeg.
3
Stap 3
Verdeel het mengsel in 10 gelijke delen en verdeel ze over de bakplaat.
4
Stap 4
Bak de scones 25 minuten in het midden van de oven.
5
Stap 5
Direct uit de oven zijn de scones het lekkerst. Je kunt ze ook 2 dagen buiten de koelkast in een afgesloten bakje of plasticzak bewaren. Warm ze voor het serveren kort op in de oven.
6
Stap 6
Overgebleven scones kun je invriezen.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Soesjestaart
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels
Eton mess met lemoncurd
Bladerdeegnestjes met Nutella

3 reacties

Ellen

Kan je ook halfvolle melk gebruiken ipv karnemelk?

Laat een bericht achter

Demi | StudioKOOK

Wat een heerlijke variant op scones!

Laat een bericht achter

Tineke Wiersma

Lijkt me heerlijk. Ga ze straks gelijk maken. Zo ook de witlof die ik gisteren op tv zag... door jou gemaakt. ?

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op