Borrelbrood caprese
Bewaren
Een lekker stokbroodje bij de borrel of voor het eten, dat vinden we allemaal lekker toch? In dit recept laat ik je zien hoe je een borrelbrood caprese maakt. Een heerlijk gevuld stokbrood, lekker om te delen.
Wat is een borrelbrood?
Yum, borrelbrood. Een hartig brood dat vaak geserveerd wordt bij borrels of op feestjes. Je maakt het door het brood te vullen of beleggen met verschillende ingrediënten zoals kaas, kruidenboter, knoflook, kruiden, spek of andere lekkere ingrediënten. Het brood wordt daarbij vaak ingesneden, waardoor het makkelijk te delen is. In dit geval maak ik borrelbrood caprese: met mozzarella, tomaat en groene pesto. Echt heel lekker.
Borrelbrood caprese maken
Dit borrelbrood caprese maken is niet lastig. Eerst verwarm je de oven voor op 180 graden en bekleed je een bakplaat met bakpapier. Dan snijd het stokbrood tot 2/3 in. Zo kan je het makkelijk beleggen. Besmeer het ingesneden brood met groene pesto en vul hierna ieder ‘sneetje’ met een plakje tomaat en een plakje mozzarella. Breng het geheel eventueel nog op smaak met zout en peper en bak het borrelbrood caprese dan 15 minuten af in de oven.
Liever zien hoe ik dit maak? Dan kan je in onderstaand filmpje zien hoe ik het borrelbrood klaarmaak. Goed om te weten: in het filmpje geef ik ook de tip hoe je het borrelbrood op de barbecue kunt bereiden.
Scroll naar beneden voor een overzicht van de ingrediënten.
Borrelbrood recept
Dit borrelbrood recept is telkens weer een favoriet. Je kunt het serveren als voorgerecht, als je meerdere gangen bereid. Of lekker – zoals de naam al zegt – bij de borrel. Je bent er weinig tijd mee kwijt en hebt toch iets om van te smullen. Borrelbrood caprese of met een andere vulling, er is voor elk wat wils. Probeer bijvoorbeeld ook eens een borrelbrood met chorizo, jalapeño’s en cheddar of met brie, walnoten en honing. Yum.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze borrelbrood caprese
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Snijd het stokbrood tot 2/3 in. Besmeer het ingesneden brood met groene pesto. Vul hierna ieder ‘sneetje’ met een plakje tomaat en een plakje mozzarella.Stap 3
Breng eventueel op smaak met zout en peper.Stap 4
Bak het borrelbrood caprese 15 minuten af in de oven.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze borrelbrood caprese
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Snijd het stokbrood tot 2/3 in. Besmeer het ingesneden brood met groene pesto. Vul hierna ieder ‘sneetje’ met een plakje tomaat en een plakje mozzarella.Stap 3
Breng eventueel op smaak met zout en peper.Stap 4
Bak het borrelbrood caprese 15 minuten af in de oven.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
1 reacties
Judith
Lekker recept! Ik maak dit vaker, maar succes! Wat ik wel merk is dat bij het vullen het stokbrood toch snel helemaal door midden gaat.. herken je dit, of heb je een gouden tip om dit te voorkomen?