Brie en croute met spicy noten en bramen
Bewaren
Na de kerstdagen staat snel de volgende feestdag voor de deur: Oud en Nieuw. En dat zijn natuurlijk dé dagen om te genieten van lekkere hapjes. Daarom delen we vandaag deze topper met je, een heel feestelijk borrelhapje: Brie en croute met spicy noten en bramen.
Oftewel: gesmolten brie in krokant bladerdeeg met gekruide noten en bramen. Loopt het water je al in de mond? Deze moet je toch op tafel zetten deze jaarwisseling?
Feestelijke hapjes
Ik ben gek op borrelhapjes, bij oudejaarsavond mogen lekkere hapjes wat mij betreft dan ook niet ontbreken. Het liefst een grote borrelplank met verschillende dingen zodat iedereen lekker kan pakken.
Deze brie en croute met spike noten en bramen komt dit jaar zeker bij mij op de plank liggen. Scroll naar beneden voor de receptkaart met het uitgewerkte recept.
Ga je met Oud & Nieuw ook voor lekkere hapjes om samen van te genieten? Op deze pagina vind je de lekkerste hapjes terug. Ga je liever voor extra feestelijk zoals met deze brie en croute? Neem dan een kijkje op deze pagina waarbij we de feestelijke Oud & Nieuw recepten voor je bij elkaar hebben gezet.
Brie en croute met spicy noten en bramen
Brie en croute dus. Een ontzettend lekker en makkelijk te maken borrelhapje. Het is mijn nieuwe favoriet. En niet alleen van mij. Toen ik dit gerechtje had gemaakt, kon mijn vriend niet wachten om te proeven. En uiteindelijk at hij de helft hiervan binnen no time op…
Het is een heerlijke mix van krokant gebakken bladerdeeg dat gevuld is met gesmolten brie met daarbij gekruide noten en bramen.
En deze variant van brie en croute (of camembert en croute) heeft een secret ingrediënt: notenmix in hot honey!
Door de noten eerst te roosteren en vervolgens met een beetje honing en chilivlokken te laten karamelliseren, wordt deze brie en croute lichtpittig, de perfecte tegenhanger van de romige kaas en friszure bramen. Écht genieten!
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze brie en croute met spicy noten en bramen
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Verwarm een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Rooster hierin de notenmix totdat deze begint te ruiken. Voeg dan de honing en chilivlokken toe en zet het vuur zacht. Laat 5 minuten zachtjes pruttelen totdat de honing een beetje karamelliseert.Stap 3
Rol het bladerdeeg uit en snijd het tot een vierkant. Van het overtollige bladerdeeg kun je eventueel sterren maken die je op de brie en croute plakt voor het bakken. Verdeel hier de panko overheen en leg de brie of camembert in het midden van het het bladerdeeg. Verdeel hierover de notenmix en daaroverheen de bramen. Vouw het bladerdeeg dan dicht over de brie en de toppings. Druk goed aan.Stap 4
Klop het ei los en bestrijk de brie en croute met het eimengsel.Stap 5
Bak de brie en croute 25 minuten in de oven. Serveer meteen.Stap 6
Lekker met toastjes of een stokbroodje.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze brie en croute met spicy noten en bramen
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Verwarm een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Rooster hierin de notenmix totdat deze begint te ruiken. Voeg dan de honing en chilivlokken toe en zet het vuur zacht. Laat 5 minuten zachtjes pruttelen totdat de honing een beetje karamelliseert.Stap 3
Rol het bladerdeeg uit en snijd het tot een vierkant. Van het overtollige bladerdeeg kun je eventueel sterren maken die je op de brie en croute plakt voor het bakken. Verdeel hier de panko overheen en leg de brie of camembert in het midden van het het bladerdeeg. Verdeel hierover de notenmix en daaroverheen de bramen. Vouw het bladerdeeg dan dicht over de brie en de toppings. Druk goed aan.Stap 4
Klop het ei los en bestrijk de brie en croute met het eimengsel.Stap 5
Bak de brie en croute 25 minuten in de oven. Serveer meteen.Stap 6
Lekker met toastjes of een stokbroodje.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.