Broccolischotel met kip en zoete aardappel
Broccolischotel met kip en zoete aardappel
Bewaren
Gerechten zoals deze broccolischotel met kip en zoete aardappel doen het bij ons thuis altijd goed. Het is makkelijk om te maken, en als ik een gerecht als deze op tafel zat weet ik bij voorbaat al dat het hele gezin er van smult.
Het is zo leuk om jullie reacties (en feedback) op de podcast te horen. De tweede aflevering van de Brenda Kookt Podcast staat inmiddels online! Luister de aflevering via Itunes of Spotify.
In deze tweede aflevering staat slim koken centraal. Zodat je na een drukke dag toch een gezonde maaltijd op tafel zet. Ik deel mijn belangrijkste tips, en tijdens het opnemen van de aflevering ga ik ook aan de kook. Ik maak deze broccolischotel met kip en zoete aardappel (af).
Heb je de eerste aflevering gemist? Klik hier voor alle informatie over de Brenda Kookt Podcast, én om de eerste podcast aflevering te luisteren.
Broccolischotel met kip en zoete aardappel
De broccoli combineer ik in dit geval met aardappel en zoete aardappel. De zoete aardappel is licht-zoet van smaak en zacht van structuur. De kipfilet kruid ik met cayennepeper voor een smaakkick. Ik gebruik geen saus in deze schotel, maar maak het af met geraspte kaas.
De broccolischotel is super simpel om te maken, en is een ideaal gerecht om voor te bereiden. Maak de schotel klaar tot hij de oven in gaat, dek af met huidhoudfoile en bewaar in de koelkast. Zo hoef je na een dag werken de schotel alleen even de oven in de schuiven voor je aan tafel kunt.
Een super simpele ovenschotel, ideale makkelijke maaltijd.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze broccolischotel met kip en zoete aardappel
Stap 1
Kook de broccoliroosjes beetgaar. Kook de blokjes aardappel en zoete aardappel ook voor in ruim water. Giet hierna af.Stap 2
Bestrooi de kipfilet met zout, peper en cayennepeper en bak dit in een koekenpan met olie even aan. Doe de champignons er bij en bak even mee.Stap 3
Breng de blokjes aardappel op smaak met zout en peper en een beetje paprikapoeder. Roer er een eetlepel olijfolie door.Stap 4
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.Stap 5
Verdeel de blokjes aardappel over de ovenschaal. Verdeel hierover de broccoli en de blokjes kip met champignons.Stap 6
Bestrooi met kaas en verwarm nog 20 minuten in de oven.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze broccolischotel met kip en zoete aardappel
Stap 1
Kook de broccoliroosjes beetgaar. Kook de blokjes aardappel en zoete aardappel ook voor in ruim water. Giet hierna af.Stap 2
Bestrooi de kipfilet met zout, peper en cayennepeper en bak dit in een koekenpan met olie even aan. Doe de champignons er bij en bak even mee.Stap 3
Breng de blokjes aardappel op smaak met zout en peper en een beetje paprikapoeder. Roer er een eetlepel olijfolie door.Stap 4
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.Stap 5
Verdeel de blokjes aardappel over de ovenschaal. Verdeel hierover de broccoli en de blokjes kip met champignons.Stap 6
Bestrooi met kaas en verwarm nog 20 minuten in de oven.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
5 reacties
Severens Linda
Het heeft gesmaakt hmmm
Will
Wij hebben dit gerecht ook zonder champignons en saus gemaakt en het smaakte verrukkelijk!?
Margreet
Ik heb de champignons er uit gelaten omdat ik ze niet in huis had. We hebben er lekker van gegeten. Mijn man en kinderen vonden het ook lekker! En niemand heeft de saus gemist.
Brenda Kookt
Wat leuk om te horen Margreet
Yvonne
Ha Brenda, Lijkt mij heel erg lekker, maar ik zou toch de saus missen. Kaassaus er over denk ik ?