Ga naar de inhoud

Burrito’s met kip en paprika

Dit zijn de toppertjes hoor, de makkelijk maaltijden die binnen no time op tafel staan en écht lekker zijn. Vandaag: burrito’s met kip en paprika. Ik vind het heerlijk om deze week weer normaal te doen en gezond te eten. Geen grote stukken vlees en ook niet te grote porties....
40 minuten Voorbereidingstijd

Ingrediënten

Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 180 ºC.
2
Stap 2
Snijd de kipfilet in reepjes en bak dit in een koekenpan met olijfolie aan.
3
Stap 3
Snijd de paprika's in reepjes en bak dit met de kip mee. Breng op smaak met zout, peper en 1/2 van de paprika poeder. Roer de overige paprika poeder door de crème fraiche.
4
Stap 4
Verdeel 2 theelepels crème fraiche over een wrap en beleg dit met het kipfilet mengsel. Rol de wrap op en leg hem in de ovenschaal. Doe hetzelfde met de overige wraps. Bestrooi de wraps met geraspte kaas en verwarm 20 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is en goudbruin kleurt.
5
Stap 5
Serveer de burrito's met kip en paprika direct.

Burrito’s met kip en paprika

burrito-met-kipDit zijn de toppertjes hoor, de makkelijk maaltijden die binnen no time op tafel staan en écht lekker zijn. Vandaag: burrito’s met kip en paprika.

Ik vind het heerlijk om deze week weer normaal te doen en gezond te eten. Geen grote stukken vlees en ook niet te grote porties. Al vind ik het wel lastig om te bedenken wat we gaan eten. Het zijn vaak standaard recepten die ik op tafel zet (aardappelen, pasta) en daarom wilde ik weer eens iets anders. Wraps met kipfilet ofzo.

Wraps kun je natuurlijk vullen met wat je maar wilt, en deze keer koos ik voor restjes uit de koelkast. Het resultaat zijn deze snelle burrito’s met kip en paprika. En het aller lekkerste aan dit gerecht: de gegratineerde kaas on top. En wat mij betreft kunnen deze wraps niet zonder kaas, té lekker!

burrito-met-paprika-en-kip

Burrito’s met kip en paprika

Bekijk ook andere recepten
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Aardappelsalade met geroosterde bloemkool
Aziatische Kipspiesjes met honing en knoflook
Spaanse rijst met bonen en olijven

8 reacties

Lotte

Perfect! Ik heb er wat haricots verts aan toegevoegd voor wat extra groente en afwisseling. Heerlijk mild en smaakvol!

Laat een bericht achter

Smits

Hoi Brenda Ik bedenkt op de woensdag altijd het eten voor de hele week en dat is altijd een hele klus maar door altijd even ideeen op te doen her en der dus ook even bij jouw kijken Lukt mij dat altijd wel. Deze burrito bijv is altijd lekker en simpel voor de zondag. Gaan we dus ook zeker doen. Dankje voor je email. Groetjes Werner Smits

Laat een bericht achter

Marloes

Ik vond deze lekker, maar ik heb er zelf nog een twist aan gegeven die ik wel leuk vind om te delen. Ik heb de kip vervangen door vega gehaktballetjes van de AH (basic geloof ik) en nog extra champignons toegevoegd. Zelfs mijn vlees liefhebbende man vond het erg lekker. Sowieso al veel van jouw recepten geprobeerd. Super! :)

Laat een bericht achter

Angelique

hoi! bedankt voor het recept! Het was lekker, ik had nog nooit burrito's gemaakt. de mannen en ik hebben gesmuld. Voor herhaling vatbaar. Fijn weekend! Groetjes Angelique

Laat een bericht achter

Hanneke

Hoi Brenda, Ik heb het recept gisteren uitgeprobeerd. Burritos zijn favoriet hier, dus ik was benieuwd. Wij vonden het toch nog een beetje saai, misten iets van een saus of echte smaakmaker. Het voelde wel lekker gezond door de hoeveelheid paprika. :) Ik vind jouw site erg fijn en ga vanavond weer iets proberen! Groetjes, Hanneke.

Laat een bericht achter

Mariska

Ik ben gek op burritos. De foto's zien er top uit! Ik ga dit recept zeker eens proberen. Thanks voor de post!

Laat een bericht achter

Heike.

Hallo Brenda. Dat gaat mij net zo wat ik moet eten vandaag en mag altijd graag even bij jou kijken en dit sprak mij wel aan en nu weet ik wat ik ga eten vandaag hihi. Het is bij mij ook altijd een strijd wat ik moet eten en eerst kijk ik bij jou en als me dat niet aanspreekt dan ga ik naar de winkel en dan zie ik het vaak wel ..... Maar bedankt voor je tip vandaag. Groetjes Heike.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk om te horen Heike, ideaal :)

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op