Caprese salade
Bewaren
Een klassieke caprese salade maar dan net even anders dan je gewend bent. Goed gevuld en met extra veel smaak. Superlekker als lunch of als bijgerecht, bijvoorbeeld bij de barbecue!
In de zomer smaken tomaten echt op z’n best. Omdat ze dan zo lekker zijn op zichzelf, laten de beste zomerse tomatenrecepten de tomaat in het middelpunt staan – en dat is waar deze makkelijke caprese salade om de hoek komt kijken.
Laatst verzorgde ik bij een familiebarbecue de salade. Ik wilde iets dat snel klaar was en zonder vlees of vis. Tijdens een barbecue eet je daar vaak meer dan genoeg van. Het werd een versie op de good old caprese salade.
En zeg nou eerlijk… Het liefst geniet je van een insalata caprese terwijl je op vakantie bent op Capri, uitkijkend over de Middellandse Zee terwijl je nipt van een glaasje Limoncello of een Aperol Spritz. Want wat is een betere manier om deze kleurrijke salade te proeven dan op het eiland waar hij werd uitgevonden?
Maar geloof me, thuis is het ook écht een feestje om te eten.
Caprese salade
Deze caprese salade is goed gevuld, de tomaat en mozzarella zijn namelijk aangevuld met sla en verse spinazie. En de salade brengen we op smaak met balsamicoazijn en groene pesto. De salade was heel snel op, zelfs de mensen die eigenlijk geen tomaten of mozzarella lusten smulden ervan… En dat zegt wat!
Salade met mozzarella en tomaat
Een caprese salade is dus heel simpel: mozzarella en tomaat, met wat sla, verse spinazie, groene pesto, geroosterde pijnboompitjes en balsamicoazijn. Superlekker en heel fris.
Eerst leg je een bedje van sla, spinazie en groene pesto neer op een bord. Vervolgens schik je de tomaten en buffelmozzarella om en om op een schaal. Voordat je het gaat serveren besprenkel je de salade voor het serveren met balsamico azijn en een beetje pesto en bestrooi het met pijnboompitjes en basilicumblaadjes.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze caprese salade
Stap 1
Meng de sla met de verse spinazie en 2 theelepels groene pesto en verdeel dit over een groot bord of schaal.Stap 2
Snijd de tomaten en mozzarella in plakken en verdeel dit over de sla. Besprenkel de salade voor het serveren met balsamico azijn en een beetje pesto en bestrooi het met pijnboompitjes en basilicumblaadjes.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze caprese salade
Stap 1
Meng de sla met de verse spinazie en 2 theelepels groene pesto en verdeel dit over een groot bord of schaal.Stap 2
Snijd de tomaten en mozzarella in plakken en verdeel dit over de sla. Besprenkel de salade voor het serveren met balsamico azijn en een beetje pesto en bestrooi het met pijnboompitjes en basilicumblaadjes.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
13 reacties
Nita
Hallo Brenda, Graag een recept zonder kolhydraten. Een bijgerecht en een hoofdgerecht aub.
Ada
Wat doe je met de basilicum en serranoham?
Brenda Kookt
Hoe de serranoham er bij komt weet ik niet ;) Die heb ik verwijderd. De basilicum strooi ik tot slot over de salade
Joan Kramer
Gemaakt: heeerlijk!
Tanja
Mmm, deze lijkt me idd heel erg lekker! En het ziet er ook heel aantrekkelijk uit met al die kleuren!
Jeannet
Hoi hoi, Hoeveel gemengde sla en spinazie bedoel je in dit recept? 1 zakje of een bepaald gewicht?
Brenda Kookt
Ik ben daar nogal 'los' in. Voor een bijgerecht voor 4 personen heb je aan 100 gram spinazie en 100 gram gemende sla meer zeker voldoende. Je kunt ook van allebei een flinke hand nemen.
Wiekie
Ga hem zeker maken, helemaal mijn smaak
Heike.
Ziet er heerlijk uit en ga deze zeker snel eten. Thx Brenda voor dit heerlijk gerecht.
Demi | DE KOOKFABRIEK
Ziet er heerlijk uit! Tomaat, mozzarella basilicum blijft een goede combinatie!
Brenda Kookt
Echt he!? :)
Kirsten
Lekker met die pijnboompitjes :)