Carpaccio krans – amuse of voorgerecht
Bewaren
Carpaccio krans: het ideale voorgerecht voor kerst. Want de sint is uitgezwaaid. Tijd voor het volgende feest. We gaan meteen door naar kerstmis. De komende 3 weken geef ik jullie receptinspiratie voor de kerstdagen. Ik trap af met een topper die (bijna) altijd goed is (behalve als je 3 zwangere zusjes/schoonzusjes hebt zoals ik) een carpaccio krans.
Carpaccio is al jaren een favoriet tijdens de feestdagen, en door het te serveren als een prachtige krans geef je het gerecht een extra feestelijke twist. Of je nu een uitgebreid kerstdiner organiseert of een gezellige borrel, deze carpaccio krans past overal bij.
Kerst recepten
De feestdagen staan voor de deur, en dat betekent tijd om na te denken over je kerstmenu. De komende weken deel ik volop inspiratie, van een makkelijk kerstmenu tot een iets uitdagender menu met opties voor vlees, vis en vegetarisch. Zo kun je eenvoudig een kerstmenu samenstellen dat perfect aansluit bij jouw smaak Ć©n dat van je gasten.
Wat ik belangrijk vind tijdens kerst, is dat je zelf ook kunt genieten. Daarom kies ik vaak gerechten die je goed kunt voorbereiden. Deze carpaccio krans is daar een perfect voorbeeld van. Je kunt alles van tevoren klaarmaken en op het laatste moment de krans eenvoudig samenstellen en serveren.
Carpaccio krans salade
Deze carpaccio krans is eigenlijk een carpaccio salade, maar dan net even leuker geserveerd. Door de ronde vorm en feestelijke decoratie wordt het een echt kerst voorgerecht. Of amuse, of bijgerecht van de hoofdmaaltijd of het buffet. Het kan allemaal. Je kunt er zelfs voor kiezen om kleinere 1-persoonsporties te maken. Of zoals ik voor een grote variant te gaan die gedeeld wordt.
Carpaccio voorgerecht
De basis van de carpaccio krans is in dit geval rucola, aangemaakt met olijfolie, zout en peper. Dit beleg ik met verse carpaccio. Tip: als de krans voor 4 personen is, maak dan op 4 plekken in de krans een gedeelte met het carpaccio-vlees. Versier de salade verder met cherrytomaatjes, komkommer, kappertjes, geroosterde pijnboompitten en snippers oude kaas. Maak de kerstkrans af door truffelmayonaise over de carpaccio te verdelen.
Variaties op de carpaccio krans
Niet iedereen kan rauw vlees eten, zoals zwangere gasten. Geen probleem, want je kunt de carpaccio eenvoudig aanpassen. Vervang het rauwe vlees bijvoorbeeld door gerookte kipfilet of rookvlees, zodat iedereen van dit feestelijke gerecht kan genieten.
In mijn geval zijn zowel mijn zusjes als mijn schoonzusje zwanger, dus ik pas het gerecht aan voor hen. Je kunt ook kiezen voor een vegetarische variant, bijvoorbeeld met gegrilde groenten of plantaardige alternatieven. Zo is er voor iedereen een passende optie!
Krans van carpaccio op het kerstmenu
Deze carpaccio krans combineert goed met vele andere gerechten. Op deze pagina vind je een overzicht van alles kerstrecepten. Zelf zou ik hier bijvoorbeeld een menu mee maken met de varkenshaaspakketjes en het chocoladetaartjeĀ met karamel.
Ingrediƫnten
Extra benodigd
- plasticzakje
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze carpaccio krans – amuse of voorgerecht
Stap 1
Meng in een kom de rucola met een eetlepel olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de rucola over een groot bord of schaal en maak hier een krans van.Stap 2
Beleg de krans van rucola op 4 plekken met carpaccio. Verdeel hieromheen de tomaatjes, komkommer, kappertjes en rode ui. Bestrooi de krans met snippers oude kaas en geroosterde pijnboompitjes.
Stap 3
Doe een beetje truffelmayonaise in een plasticzakje en knip er een puntjes af. Spuit hiermee de truffelmayonaise over de carpaccio krans.Ingrediƫnten
Extra benodigd
- plasticzakje
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze carpaccio krans – amuse of voorgerecht
Stap 1
Meng in een kom de rucola met een eetlepel olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de rucola over een groot bord of schaal en maak hier een krans van.Stap 2
Beleg de krans van rucola op 4 plekken met carpaccio. Verdeel hieromheen de tomaatjes, komkommer, kappertjes en rode ui. Bestrooi de krans met snippers oude kaas en geroosterde pijnboompitjes.
Stap 3
Doe een beetje truffelmayonaise in een plasticzakje en knip er een puntjes af. Spuit hiermee de truffelmayonaise over de carpaccio krans.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.