Cheeseburger ovenschotel
Broodje hamburger met een twist, een Cheeseburger ovenschotel. Een heerlijke ovenschotel gevuld met al het lekkere van een cheeseburger.Cheeseburger ovenschotel
Bewaren
Oh jongens, dit is toch een toppertje: een heuse cheeseburger ovenschotel! Een broodje hamburger, met een twist!
Bij deze cheeseburger ovenschotel nemen we alle ingrediënten van een broodje hamburger en dat verwerken we tot een ovenschotel. Het is een beetje vreemd, maar ik kan je zeggen: het is ontzettend lekker!
Hamburger recept met een twist
Een broodje hamburger is een van die recepten / gerechten die altijd goed zijn. Op menig feestje en etentje is een broodje hamburger van de party.
Er zijn vele hamburgers te koop, maar je kunt ook heel eenvoudig zelf een lekkere burger maken met gehakt met kruiden. Ik gebruik daarvoor altijd mijn hamburger recept, het is altijd een succes. Een combinatie van paprikapoeder, cayennepeper en ketchup. Yum! En een uitje mag natuurlijk ook niet ontbreken. Bij de cheeseburger ovenschotel die ik in dit artikel deel heb ik het gehakt ook hiermee gekruid.
Cheeseburger recept
Het fijne aan een burger is dat je de ingrediënten op tafel kunt zetten en de gasten zelf hun favoriete broodje kunnen samenstellen. Ga je toch liever voor een traditionele burger, inplaats van de cheeseburger ovenschotel? In dit artikel deel ik mijn tips voor een echte burger party.
Maar het is dus ook leuk om eens te variëren met de klassieke hamburger. Al heel lang staat het op mijn ‘kooklijstje’ om een hamburger-ovenschotel te maken. En nu kwam het er eindelijk van. Lees snel verder om hier meer over te lezen, en natuurlijk geef ik je ook het recept zodat je zelf aan de slag kunt.
Cheeseburger ovenschotel
Een cheeseburger, verwerkt tot ovenschotel. Het klinkt gek, maar geloof me het is ontzettend lekker.
Op de boven van de ovenschaal verdelen we de hamburger. In dit geval is het rul gebakken gekruid gehakt (met hamburgerkruiden) met ui en knoflook. Daaroverheen verdelen we een laag gekaremeliseerde ui en krokant gebakken spek.
Omdat het om een cheeseburger ovenschotel gaat verdelen we daarna plakjes cheddar kaas over de schotel. Als je hier niet van houdt en liever voor een burger zonder kaas houdt kun je deze achterwege laten.
Daaroverheen verdelen we blokjes (stok)brood. Dit is het hamburgerbroodje, alleen nu dus als krokante topping van de schotel.
Als we de cheeseburger ovenschotel in de oven hebben gebakken verdelen we daarna de nog koude ingrediënten over de schotel. Een heerlijke burgersaus, frisse ijsbergsla, blokjes tomaat en augurk.
Serveer de cheeseburger ovenschotel hierna direct, dan is hij het aller lekkerste.
Ingrediënten
Voor het gehaktmengsel
Overige
Voor de saus
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze cheeseburger ovenschotel
Stap 1
Verwarm een koekenpan met olie op het vuur. Fruit de ui met knoflook en doe het gehakt erbij. Breng op smaak met paprikapoeder, cayennepeper en zout. Bak dit rul.Stap 2
Verwarm een andere koekepan met olie en fruit hier de uienringen in aan. Zet het vuur iets hoger en bak de uien 10 minuten. Voeg hierna de suiker toe en laat het op zacht vuur nog 10 minuutjes sudderen. Haal hierna de ui uit de pan en zet het even weg.Stap 3
Bak in een droge koekenpan het spek aan beide kanten krokant.Stap 4
Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 180 graden.Stap 5
Verdeel het gehaktmengsel over de bodem van de ovenschaal. Verdeel hierover de uienringen. Beleg dit met het gebakken spek en dek dit af met een laagje cheddar kaas. Verdeel hierover de blokje stokbrood. Besprenkel dit met wat olijfolie.Stap 6
Verwarm de cheeseburger ovenschotel 25 minuten in de oven.Stap 7
Maak ondertussen de saus door de mayonaise te mengen met ketchup. Roer hier ook fijngesneden augurk door.Stap 8
Lepel de saus over de warme ovenschotel. Verdeel hierover ijsbergsla, blokjes tomaat en plakjes augurk.Stap 9
Serveer de cheeseburger ovenschotel hierna direct, en geniet ervan..Ingrediënten
Voor het gehaktmengsel
Overige
Voor de saus
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze cheeseburger ovenschotel
Stap 1
Verwarm een koekenpan met olie op het vuur. Fruit de ui met knoflook en doe het gehakt erbij. Breng op smaak met paprikapoeder, cayennepeper en zout. Bak dit rul.Stap 2
Verwarm een andere koekepan met olie en fruit hier de uienringen in aan. Zet het vuur iets hoger en bak de uien 10 minuten. Voeg hierna de suiker toe en laat het op zacht vuur nog 10 minuutjes sudderen. Haal hierna de ui uit de pan en zet het even weg.Stap 3
Bak in een droge koekenpan het spek aan beide kanten krokant.Stap 4
Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 180 graden.Stap 5
Verdeel het gehaktmengsel over de bodem van de ovenschaal. Verdeel hierover de uienringen. Beleg dit met het gebakken spek en dek dit af met een laagje cheddar kaas. Verdeel hierover de blokje stokbrood. Besprenkel dit met wat olijfolie.Stap 6
Verwarm de cheeseburger ovenschotel 25 minuten in de oven.Stap 7
Maak ondertussen de saus door de mayonaise te mengen met ketchup. Roer hier ook fijngesneden augurk door.Stap 8
Lepel de saus over de warme ovenschotel. Verdeel hierover ijsbergsla, blokjes tomaat en plakjes augurk.Stap 9
Serveer de cheeseburger ovenschotel hierna direct, en geniet ervan..Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
3 reacties
Anne Marie
Heel lekker. Mijn zoon heeft 2x opgeschept.
Marieke
Mijn kinderen (4 stuks) en ik vonden dit geweldig lekker. Vanavond ga ik het nog een keer maken want mijn man was er de eerste keer niet bij en hij is er heel benieuwd naar, aangezien we het er allemaal al de hele week over hebben hoe lekker het was.
Ilona
Het was heerlijk 🤤