Chili con carne met nacho’s
Bewaren
We gaan vandaag voor heerlijke comfortfood. Een kommetje warme chili con carne. Extra lekker met nacho’s om mee te dippen.
Dit recept vind je ook terug in de nieuwe editie van Koken & Genieten Magazine. Samen met vier andere recepten die je instant gelukkig maken.
Koken en Genieten Magazine
In dit tweeden nummer van 2024 gaan we in Koken & Genieten voor echte geluksrecepten. Van die verwarmende recepten waar je heerlijk gelukkig van wordt. Dat kunnen we deze koude maanden wel gebruiken toch?
In mijn rubriek deel ik samen met dit recept voor chili con carne met nacho’s ook uiensoep, truffelrisotto en brownies met chocolate chip cookies.
Koken & Genieten magazine #2 van 2024 ligt nu in de winkels. Wil je niets van mijn recepten in het magazine missen? Neem dan nu een abonnement! Klik hier voor alle informatie.
Chili con carne met nacho’s
Chili con Carne is een Mexicaanse klassieker. Het gerecht dankt zijn naam aan de pittige smaak (“chili”) en het onmisbare ingrediënt vlees (“carne”). En als je het gerecht zonder vlees maak, dan noemen we het Chili sin carne. Ook lekker, maar deze keer delen we dus voor de variant met gehakt.
Het is eenvoudig om chili con carne te maken. De basis is ui met knoflook en gehakt, dit bakken we aan in een hapjespan (of koekenpan). Dit brengen we op smaak met chilivlokken, kaneel en paprikapoeder. Daarna voegen we blokjes paprika, bonen, tomatenblokjes en tomatenpuree toe en dit mengsel laten we op zacht vuur lekker pruttelen.
Serveer de chili con carne crème fraîche en nacho’s. Of rijst of brood. Het kan allemaal.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze chili con carne met nacho’s
Stap 1
Fruit de ui aan in een pan met olijfolie samen met de knoflook. Voeg de chilivlokken, kaneel en paprikapoeder toe en bak dit even mee. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Voeg hierna de paprika’s toe en bak dit kort mee.Stap 2
Voeg de uitgelekte chilibonen (bruine bonen), tomatenblokjes en tomatenpuree toe aan de pan en meng dit alles door elkaar. Laat dit op zacht vuur ongeveer 15 minuten stoven. Breng op smaak met peper en zout.Stap 3
Serveer de chili con carne met crème fraîche en nacho’s.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze chili con carne met nacho’s
Stap 1
Fruit de ui aan in een pan met olijfolie samen met de knoflook. Voeg de chilivlokken, kaneel en paprikapoeder toe en bak dit even mee. Voeg het gehakt toe en bak dit rul. Voeg hierna de paprika’s toe en bak dit kort mee.Stap 2
Voeg de uitgelekte chilibonen (bruine bonen), tomatenblokjes en tomatenpuree toe aan de pan en meng dit alles door elkaar. Laat dit op zacht vuur ongeveer 15 minuten stoven. Breng op smaak met peper en zout.Stap 3
Serveer de chili con carne met crème fraîche en nacho’s.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.