Cinnamon Roll taart met witte chocolade en frambozen
Bewaren
Yum, we gaan voor een heerlijk recept op deze zondag. Een cinnamon roll taart! Een heerlijke taart voor bijvoorbeeld Moederdag. Serveer de cinnamon roll taart als verwen-ontbijtje of brunchtaart. Al doet hij het ook goed bij de koffie op bezoek bij je (schoon)moeder š
Crispy Cinnamon Swirls
Na de lekkere ontbijttaartjes van croissantdeeg en leuke paasbroodjes vroeg Danerolles om ook receptinspiratie te ontwikkelen voor Moederdag. Deze keer ga ik niet aan de slag met een blikje croissantdeeg, maar met Danerolles Crispy Cinnamon Swirls. Hebben jullie deze al eens geprobeerd?
Met deze blikjes bak je binnen een handomdraai de lekkerste krokante (maar zacht van binnen) kaneelbroodjes. Het zijn heerlijke zoete broodjes waarbij je je handen niet schoon houdt.
Naast de crispy cinnamon swirls kun je met deze blikjes ook andere recepten maken. Zo maakte ik er een complete taart van, de Cinnamon Roll taart met witte chocolade en frambozen. Ćcht smullen!
Cinnamon Roll Taart met witte chocolade en frambozen
Doordat we het deeg van Danerolles Crispy Cinnamon Swirls gebruiken is het ontzettend eenvoudig om de Cinnamon Roll taart te bereiden. In het blikje kant-en-klare deeg zit al een zakje kaneelsuiker. Je hoeft voor de taart alleen nog boter toe te voegen.
Om de taart vervolgens af te maken gebruiken we gesmolten witte chocolade en frambozen. Zo wordt het een echte feesttaart!
Zo maak je de cinnamon roll taart
Voor de bereiding van de cinnamon roll taart volgen we niet helemaal de aanwijzingen op het blikje. Omdat we geen kleine rollen maken, maar een grote taart.
In dit geval gebruik ik voor de ontbijttaart 2 blikjes van Crispy Cinnamon Swirls. Deze snijden we in de lengte door zodat er 4 lange lappen deeg ontstaan die we bestrijken met het kaneelsuiker-boter mengsel.
1 van de lappen deeg rol je op tot een rolletje. Als deze helemaal is opgerold ga je verder met een volgende lap deeg die je losjes over dit eerder rolletje rolt. Herhaal dit met de andere lappen deeg zodat 1 grote cinnamon roll ontstaat.
De afgekoelde Cinnamon Roll taart maken we nog lekkerder door het toevoegen van gesmolten witte chocolade en verse frambozen.
Zo is het een heerlijk verwen-ontbijtje of brunchtaart. Al doet hij het ook goed bij de koffie op bezoek bij je (schoon)moeder š
Dit recept ontwikkelde ik in samenwerking met Danerolles.
Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze cinnamon roll taart met witte chocolade en frambozen
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm in en bedek de bodem met een velletje bakpapier.Stap 2
Open de blikjes Danerolles Crispy Cinnamon Swirls. Rol het deeg uit.Stap 3
Verwarm de boter in een pannetje. Roer als de boter gesmolten is de kaneelsuiker door de boter.Stap 4
Besmeer de uitgerolde lappen deeg met de kaneelboter.Stap 5
Snijd het deeg over de lengte door, zodat 4 lange lappen deeg ontstaan.Stap 6
Rol 1 van de lappen deeg op tot een rolletje. Als deze helemaal is opgerold ga je verder met een volgende lap deeg die je losjes over dit eerder rolletje rolt. Herhaal dit met de andere lappen deeg zodat 1 grote cinnamon roll ontstaat.Stap 7
Leg de grote cinnamon roll in de bakvorm. Bak de cinnamon roll in de oven op 180 graden 25-30 minuten.
Stap 8
Laat de cinnamon roll taart na het bakken even afkoelen.
Stap 9
Smelt de witte chocolade au bain-marie en roer dit goed door. Verdeel dit over de cinnamon roll taart. Verdeel Hierna verse frambozen over de taart.Stap 10
Zet de cinnamon roll taart eventueel even in de koelkast zodat de witte chocolade kan opstijven.Stap 11
Serveer de Cinnamon Roll Taart als feestontbijt, brunchtaart of bij de koffie.
Ingrediƫnten
Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze cinnamon roll taart met witte chocolade en frambozen
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm in en bedek de bodem met een velletje bakpapier.Stap 2
Open de blikjes Danerolles Crispy Cinnamon Swirls. Rol het deeg uit.Stap 3
Verwarm de boter in een pannetje. Roer als de boter gesmolten is de kaneelsuiker door de boter.Stap 4
Besmeer de uitgerolde lappen deeg met de kaneelboter.Stap 5
Snijd het deeg over de lengte door, zodat 4 lange lappen deeg ontstaan.Stap 6
Rol 1 van de lappen deeg op tot een rolletje. Als deze helemaal is opgerold ga je verder met een volgende lap deeg die je losjes over dit eerder rolletje rolt. Herhaal dit met de andere lappen deeg zodat 1 grote cinnamon roll ontstaat.Stap 7
Leg de grote cinnamon roll in de bakvorm. Bak de cinnamon roll in de oven op 180 graden 25-30 minuten.
Stap 8
Laat de cinnamon roll taart na het bakken even afkoelen.
Stap 9
Smelt de witte chocolade au bain-marie en roer dit goed door. Verdeel dit over de cinnamon roll taart. Verdeel Hierna verse frambozen over de taart.Stap 10
Zet de cinnamon roll taart eventueel even in de koelkast zodat de witte chocolade kan opstijven.Stap 11
Serveer de Cinnamon Roll Taart als feestontbijt, brunchtaart of bij de koffie.
Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.