Ga naar de inhoud

Citroen-maanzaadmuffins

Citroen-maanzaadmuffins is voor mij het ultieme lente-bakrecept. Door de citroen en de maanzaadjes doen deze muffins me altijd denken aan de lente. Geen idee waarom. Maar deze associatie was dus wel de reden waarom ik deze heerlijke muffins voor de site maakte. Want het is (bijna) lente, en dat is...
20 minuten Voorbereidingstijd
20 minuten Bereidingstijd
Delen op

Citroen-maanzaadmuffins

Citroen-maanzaadmuffins is voor mij het ultieme lente-bakrecept. Door de citroen en de maanzaadjes doen deze muffins me altijd denken aan de lente. Geen idee waarom. Maar deze associatie was dus wel de reden waarom ik deze heerlijke muffins voor de site maakte. Want het is (bijna) lente, en dat is iets om heel blij van te worden.

Citroen-maanzaadmuffins

Citroen-maanzaadmuffins

Overigens zijn deze lichte muffins ook heerlijk in ieder ander jaargetijde hoor, dus laat je zeker niet tegenhouden als je ze wil maken in de winter, de zomer of de herfst. Deze muffins zijn altijd megalekker.

Voor dit recept koos ik voor een variant zonder boter. Ik maakte de muffins met olijfolie, wat ze net iets lichter en luchtiger maakt. Of ze daarmee ook gezonder zijn, weet ik niet. Dat vind ik ook minder belangrijk. Als je iets bakt, moet je er gewoon lekker van genieten. En er soms flink wat boter ingooien šŸ˜€

Lijkt het jullie wat, deze citroen-maanzaadmuffins?

citroen-maanzaadmuffins

Ingrediƫnten

stuks

Extra benodigd

  • Muffinvormpjes
  • Keukenmachine
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze citroen-maanzaadmuffins

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden. Zet de muffinvormpjes klaar.
2
Stap 2
Klop de eieren los. Voeg dan de olijfolie, de honing, de melk, het vanille-extract en het sap en de rasp van de citroenen toe. Mix kort tot je een geheel hebt.
3
Stap 3
Meng de bloem met de baking soda en voeg deze mix vervolgens toe aan de natte mix. Roer door tot je een geheel hebt. Mix niet te veel!
4
Stap 4
Voeg als laatste de maanzaadjes toe en zorg dat deze goed verdeeld zijn over het beslag.
5
Stap 5
Vul de muffinvormpjes voor 2/3 met beslag. Bak ze vervolgens 18-20 minuten in de oven tot ze gaar en goudbruin zijn.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip ā€“ met zalm, kip en pistache
Pizza met pistachepesto en ricotta
Sinterklaas kwarktaart met chocolade kruidnoten
Cakerol met stoofpeer en witte chocolade

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op