Citroencake met maanzaad
Bewaren
Na de brunchrecepten, het diner en de paastoetjes gaan we door naar de koffie. De paaskoffie. Die serveer je komend weekend met deze hemelse citroencake met maanzaad en citroenglazuur. Zo mega lekker, daar lik je je vingers bij af!
Lekkers met Pasen
Tsja, we grijpen ieder moment aan voor iets lekkers toch? De paasbrunch is natuurlijk hét moment tijdens de paasdagen. Maar er zijn nog veel meer moment waarvoor je wat lekkers kunt maken. Als toetje of bij de koffie bijvoorbeeld. Al kan deze citroencake met maanzaad niet alleen met pasen hoor. De complete voorjaar en ook in de zomer mag je deze heerlijke frisse citroencake op tafelzetten. Genieten!
Al jaren staat een poppyseed cake op mijn to bake lijstje. Het ziet er zo feestelijk uit. Een cake met die kleine zwarte pitjes erin. Volgens mij zag ik het vooral bij Amerikaanse websites voorbij komen, maar in Nederland hebben we natuurlijk ook maanzaad. Bakken met maanzaad is hier niet zo’n hype. Maar ik zou zeggen probeer het eens, want deze cake is zo lekker!
Citroencake met maanzaad
Een lekkere frisse cake, dat is deze citroencake met maanzaad. De cake is extra feestelijk met een fris en wit citroenglazuur dat mooi over de cake is gedrupt.
De zachte en luchtige cake is gebakken van een beslag van daarin olie en zure room. Samen met citroensap- , -rasp en maanzaad (en andere standaard ingrediënten zoals boter, bloem en eieren etc.) een heerlijk beslag voor een geweldige cake. Nadat de citroencake met maanzaad is afgekoeld maak je een glazuur van poedersuiker met citroensap, water, boter en vanille. Nadat je dit glazuur over de cake verdeelt stolt het en ontstaat een mooi wit laagje over de cake die aan de zijkanten naar beneden loopt.
Ik heb de citroencake gebakken in een vorm van Nordic Ware maar dit natuurlijk ook in een tulbandvorm of een gewone rechte cakevorm gebakken worden.
Ingrediënten
Voor het glazuur
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze citroencake met maanzaad
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de bakvorm in. Bestuif de vorm hierna met bloem.
Stap 2
Meng in een kom de bloem met bakpoeder, zout en maanzaad.
Stap 3
Rasp de citroenen en pers het sap eruit.
Stap 4
Doe in een andere kom de citroenrasp samen met het -sap en de suiker. Mix er met een mixer de boter door. Doe hierna de vanille extract erbij en mix tot het is gemengd. Meng hierna de eieren één voor één door het beslag.
Stap 5
Meng de olie en zure room door het beslag, samen met de droge ingrediënten.Stap 6
Verdeel het beslag over de bakvorm en bak de cake 55 minuten tot een uur in de oven. Check met een satéprikker of de cake gaar is, komt de prikker er schoon uit dan is de cake gaar.Stap 7
Laat de cake 5 minuten in de vorm afkoelen en verwijder de vorm hierna. Laat de citroencake afkoelen op een rek.Stap 8
Bereid ondertussen het glazuur door met een mixer de citroensap met water, het merg van de vanille, boter en poedersuiker te mengen tot een papje.
Stap 9
Verdeel het glazuur over de cake als deze helemaal is afgekoeld.Ingrediënten
Voor het glazuur
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze citroencake met maanzaad
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet de bakvorm in. Bestuif de vorm hierna met bloem.
Stap 2
Meng in een kom de bloem met bakpoeder, zout en maanzaad.
Stap 3
Rasp de citroenen en pers het sap eruit.
Stap 4
Doe in een andere kom de citroenrasp samen met het -sap en de suiker. Mix er met een mixer de boter door. Doe hierna de vanille extract erbij en mix tot het is gemengd. Meng hierna de eieren één voor één door het beslag.
Stap 5
Meng de olie en zure room door het beslag, samen met de droge ingrediënten.Stap 6
Verdeel het beslag over de bakvorm en bak de cake 55 minuten tot een uur in de oven. Check met een satéprikker of de cake gaar is, komt de prikker er schoon uit dan is de cake gaar.Stap 7
Laat de cake 5 minuten in de vorm afkoelen en verwijder de vorm hierna. Laat de citroencake afkoelen op een rek.Stap 8
Bereid ondertussen het glazuur door met een mixer de citroensap met water, het merg van de vanille, boter en poedersuiker te mengen tot een papje.
Stap 9
Verdeel het glazuur over de cake als deze helemaal is afgekoeld.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.