Ga naar de inhoud

Citroentrifle met frambozen

I looove Lemon Curd! Het doet me denken aan mooie warme zomerdagen, maar ook aan regenachtige high tea lekker warm bij de kachel. Zo zie je maar dat lemon curd al-tijd kan. En wist je dat je het in de vriezer kunt bewaren? Zo heb je het altijd bij de hand als je het nodig hebt of

Citroentrifle met frambozen

Citroentrifle met frambozen 4 txt sl

I looove Lemon Curd! Het doet me denken aan mooie warme zomerdagen, maar ook aan regenachtige high tea lekker warm bij de kachel. Zo zie je maar dat lemon curd al-tijd kan. En wist je dat je het in de vriezer kunt bewaren? Zo heb je het altijd bij de hand als je het nodig hebt of als je er gewoon zin in hebt.

Toen ik dit toetje met lemon curd laatst in Foodies Magazine van juni zag staan dacht ik: ahh wat zal dit toch lekker zijn.. Mijn tweede gedachte was, waarom maak ik dit niet gewoon voor vanavond? Dus dat deed ik.

Citroentrifle met frambozen 1

Ik had niet alle ingrediënten die in het recept stonden in huis, dus ik ben er creatief mee om gegaan. Hierdoor is het toetje ietsje gezonder dan het origineel geworden. Geen nadelig resultaat lijkt me. En laat ik niet vergeten dat het ook nog eens erg lekker is én gemakkelijk om te maken. Dus waar wacht je nog op, ga aan de slag en maak deze citroentrifle’s!

Citroentrifle met frambozen 3

Citroentrifle met frambozen 2

Citroentrifle met frambozen

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 citroen
  • 200 gram magere kwark
  • 150 gram mascarpone
  • 3 eetlepels suiker
  • 10 biscuitjes
  • 150 gram frambozen (mag uit de diepvries)
  • 8 eetlepels lemon curd

Bereiding:

Als je frambozen uit de diepvries gebruikt, laat ze dan ontdooien.
Rasp de citroen (gebruik hiervoor een fijne rasp). Pers een halve citroen uit. Meng de kwark met de mascarpone, 2 eetlepels suiker, citroenschil (houdt een beetje achter voor de garnering) en 2 eetlepels citroensap.

Verdeel over ieder schaaltje een koekje. Meng de overig citroensap met 4 eetlepels water en een eetlepel suiker. Druppel de helft van het citroenmengsel over de koekjes. Verdeel 1/2 van het mascarpone-mengsel over de koekjes. Verdeel hierover de rest van de koekjes en besprenkel dit met het overige citroensapmengsel.
Houdt een paar frambozen over voor de garnering, verdeel de rest over de koekjes. Bestrijk dit met de mascarpone-mengsel. Schep hierover de lemon curd en garneer de trifle’s met citroenrasp en een paar frambozen. Laat de trifle’s ongeveer 2 uur opstijven in de koelkast.

Geïnspireerd op een recept uit de Foodies magazine juni 2013

———————————————

Wil je op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Bekijk ook andere recepten
Brownie recept

1 reactie

Ina

Bedankt voor je tip dat je lemon curd in de vriezer kunt bewaren! :) Ik weet niet hoeveel halve potjes ik al weg heb moeten gooien... En ook dank voor dit heerlijke recept natuurlijk!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op