Ga naar de inhoud

Club sandwich brunchplank

Een heerlijke brunchplank om te delen, met club sandwiches. Een overheerlijke club egg, club zalm en club rosbief. Perfect voor de (paas)brunch.

30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Club sandwich brunchplank

Yes, je leest het goed! Dit is geen borrelplank, maar een brunchplank! Een grote plank met heerlijke club sandwiches. De club sandwich brunchplank. Eigenlijk is dit alles wat je nodig hebt voor de paasbrunch. Een plank met voor ieder 3 heerlijke (mini) club sandwiches. Niet alleen heel lekker, maar het staat ook heel gezellig op tafel.

P.s. en mocht je toch nog iets zoets missen, zet er dan ook een plankje met de citroen scones naast, of de heerlijke cruffins šŸ˜‰

Cub sandwich brunchplank

Lunchplank maken

Ik ben gek op borrelplanken, dus waarom zullen we er met de Paasdagen, of de paasbrunch, geen brunchplank of lunchplank van maken? Vorig jaar deelde ik een versie met wentelteefjes (ook erg lekker) dit jaar gaan we stapelen met lekkere belegde boterhammen.

Wat is een club sandwich?

Een club sandwich is een sandwich, een opgestapelde boterham. De naam ‘club’ is eraan gegeven omdat het bij elke club en resorts in Amerika op de kaart stond. Daarbij gaat er ook een tweede verhaal dat de naam afkomstig is van een exclusief sarong Saratoga Club House in Saratoga Springs in New York.

Een club sandwich is dus een goed belegde getoaste boterham. Belegd met meerdere laagjes, en vaak is het een hele hap om op te eten. De sandwich bestaat namelijk uit 3 getoaste boterhammen die diagonaal worden doorgesneden.

Club sandwich brunchplank

Voor de brunchplank kiezen we ervoor om de porties te verkleinen, zodat iedereen meerdere sandwiches kan proeven. Daarom hebben we de opgestapelde boterhammen twee keer doorgesneden. We halen zo 4 kleine club sandwiches uit Ć©Ć©n normale portie.

Cub sandwich brunchplank

Paasbrunch

Voor de club sandwich brunchplank heb ik gebruik gemaakt van drie verschillende belegde broodjes. Eentje met vlees, Ć©Ć©n met vis en een variant die bijna helemaal vegetarisch is. Bijna, omdat ik het toch niet kon laten om gebakken spek aan de club egg toe te voegen. Als je dit achterwege laat is deze club sandwich vegetarisch.

Club sandwich ei met bacon

De ster van onze brunchplank is de Club Egg met bacon. De ultieme sandwich voor de paasdagen. Dubbel belegd met ei, want de club egg met bacon is belegd met eiersalade, gebakken ei, bacon, kerriemayonaise en rucola. Deze is echt om te smullen! Laat je de bacon achterwege Ć³f gebruik je een plantaardige variant, dan is deze club natuurlijk vegetarisch.

Club sandwich zalm met citroenmayonaise

De Club zalm is lekker fris door het toevoegen van citroenmayonaise. Dit maakt deze club ook lekker romig. Daarbij beleggen we hem met cherrytomaatjes, avocado en rucola. Ook Ć©Ć©n van mijn favorieten.

Club sandwich rosbief met truffelmayonaise

De club rosbief is een topper die echt niet mag ontbreken. Belegd met rosbief, oude kaas, truffelmayonaise, rucola en pijnboompitjes. Het lijkt op een broodje carpaccio. Dus de rosbief kun je in dit geval ook zeker vervangen door carpaccio als je dat liever hebt. Of natuurlijk vier verschillende soorten op de lunchplank voor Pasen leggen!

Welke club is jouw favoriet? of wil je ze alledrie? Dan ga je natuurlijk voor de complete brunchplank.

Lunchplank voor Pasen

De brunchplank hebben we aangevuld met partjes gekookt ei, tomaatjes, rucola en oude kaas. Wat bij deze brunchplank ontbreekt (zijn we serieus helemaal vergeten) is het toevoegen van naturel chips. Want dat is natuurlijk eigenlijk onmisbaar bij de club sandwich. Net zoals in de ‘club’. Extra feestelijk en ook nog eens heel lekker om bij te knabbelen.

Cub sandwich brunchplank
Cub sandwich brunchplank

Ingrediƫnten

personen

Club egg:

Club zalm:

Club rosbief

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze club sandwich brunchplank

Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Toast het brood in een broodrooster of onder de grill.

Voor de Club Egg

1
Stap 1
Verwarm een koekenpan op het vuur (hoog/medium) en bak hier de bacon of spek krokant in (voeg geen extra boter of olie toe).
2
Stap 2
Roer de eieren los in een kommetje. Breng op smaak met zout en peper. Bak van de eieren in een andere koekenpan met een beetje olie een omelet.
3
Stap 3
Meng ondertussen de kerriepoeder met een halve eetlepel water. Roer door elkaar zodat een papje ontstaat. Roer hierna de mayonaise door de kerriepoeder. Voeg eventueel extra mayonaise toe.
4
Stap 4
Besmeer 2 getoaste boterhammen met kerriemayo en beleg dit met beetje van de rucola. Leg op een van de boterhammen met rucola en kerriemayo 2 plakken gebakken spek en het gebakken ei, samen met een plak kaas. Beleg de andere boterham met bacon en eiersalade leg hier een plak kaas op.
5
Stap 5
Leg op een van de boterhammen het derde getoaste brood en leg de andere belegde boterham hierop zodat een club sandwich ontstaat.
6
Stap 6

Snijd de club sandwich diagonaal door, en doe dit nog een keer zodat 4 kleine club sandwiches ontstaan.

Voor de Club Zalm

1
Stap 1
Besmeer 2 getoaste boterhammen met citroenmayo en beleg dit met de zalm Beleg dit met avocado en tomaat en maak af met de rucola.
2
Stap 2
Leg op een van de boterhammen het derde getoaste brood en leg de andere belegde boterham hierop zodat een club sandwich ontstaat.
3
Stap 3

Snijd de club sandwich diagonaal door, en doe dit nog een keer zodat 4 kleine club sandwiches ontstaan.

Voor de Club Rosbief

1
Stap 1

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin.

2
Stap 2
Besmeer 2 getoaste boterhammen met truffelmayo en beleg dit met rosbief. Bestrooi met pijnboompitjes en rucola en leg hier de plak kaas op.
3
Stap 3
Leg op een van de boterhammen het derde getoaste brood en leg de andere belegde boterham hierop zodat een club sandwich ontstaat.
4
Stap 4

Snijd de club sandwich diagonaal door, en doe dit nog een keer zodat 4 kleine club sandwiches ontstaan.

5
Stap 5
Verdeel de mini club sandwiches over een plank. Vul de plank eventueel op met gekookte eitjes, extra rucola, tomaatjes en kaas. En eventueel met naturel chips.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip ā€“ met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op