Ga naar de inhoud

Couscous met avocado en spek

Deze zomer ben ik van de salades. En dan niet als avondmaaltijd, maar lekker bij de lunch. Hiermee kun je lekker variëren, en op warme dagen is het lekker fris. Van alle salades die ik de afgelopen tijd heb gegeten is dit toch wel mijn favoriet. Een salade met couscous, spinazie, avocado en heerlijk krokant

Couscous met avocado en spek

Salade met couscous, avocado en spek

Deze zomer ben ik van de salades. En dan niet als avondmaaltijd, maar lekker bij de lunch. Hiermee kun je lekker variëren, en op warme dagen is het lekker fris.

Van alle salades die ik de afgelopen tijd heb gegeten is dit toch wel mijn favoriet. Een salade met couscous, spinazie, avocado en heerlijk krokant spek.

Niet bepaald een skinny salade, maar dat moet soms kunnen toch? Hij is namelijk wel heel erg lekker, een salade van couscous met avocado en spek.

De salade is aan de vette kant, maar dit is een mooie combi van goede vetten van de avocado en iets minder goede vetten van de gebakken spek. Het draait om balans hé? En de spek is té lekker om niet toe te voegen. Dus ik zou het gewoon doen.

 

Salade met avocado en spek

Couscous met avocado en gebakken spek

Bereidingstijd 15 minuten

Ingrediënten voor 2 personen

  • 120 gram couscous
  • 2 handen sla (ik nam een mix van verse spinazie en gemengde sla)
  • 5 plakjes ontbijtspek
  • 1 avocado
  • 2 eetlepels verse geitenkaas (verbrokkeld)
  • 2 eetlepels pijnboompitjes
  • 2 plukjes tuinkers
  • peper en zout
  • scheutje olijfolie
  • mango azijn (ik gebruik deze, maar een andere frisse azijn smaakt hier ook heel goed bij)

Bereiding:

Wel de couscous 10 minuten afgedekt in gekookt water (tot de couscous net onder staat). Bak de plakjes ontbijtspek in een koekenpan krokant door aan beide kanten om en om te bakken. Rooster de pijnboompitjes in een andere droge koekenpan en scheur of snijd in stukjes. Snijd de avocado in blokjes.

Breng de gewelde couscous op smaak met peper en zout en een scheutje mango azijn. Meng ook een beetje olijfolie door de couscous.

Meng de couscous met de slamix en verdeel dit over de borden. Verdeel vervolgens de avocado en gebakken spek over de borden en bestrooi met pijnboompitjes en verse geitenkaas. Maak het af met een plukje tuinkers.

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

 

Bekijk ook andere recepten
BLT Salade
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Huzarensalade

4 reacties

Fran

Ik heb dit vandaag als lunch gegeten. Heb onlangs mango azijn gekocht dus kon het mooi gebruiken. Het was erg lekker en daar ik 2 porties couscous had gemaakt, komt het morgen nog een keer terug als lunch.

Laat een bericht achter

Manon

Hoi Brenda, Dit was een heerlijke salade, volgende keer doe ik wat buillion bij de couscous om hem net wat meer smaak te geven. Verder was hij heerlijk!

Laat een bericht achter

danielle

hoi brenda.de couscoussalade met avocado en spek heb ik net gemaakt.heerlijk!! ik heb alleen problemen met de couscous.dat zijn echt brokjes geworden.is er dan teveel of teveel water gebruikt?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hoi Danielle, ik vermoed dat je dan net te weinig water hebt gebruikt.

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op