Ga naar de inhoud
2 beoordelingen

Eierkoeken

Het is lang geleden dat we een recept voor koek hebben gedeeld. Daarom is het de hoogste tijd om daar weer eens verandering in te brengen. Deze keer gaan we voor eierkoeken. Via Instagram zag ik bij Angela van de webshop Like2Cook regelmatig voorbijkomen dat ze eierkoeken maakte. En dat...
15 minuten Voorbereidingstijd
14 minuten Bereidingstijd
Delen op

Eierkoeken

Het is lang geleden dat we een recept voor koek hebben gedeeld. Daarom is het de hoogste tijd om daar weer eens verandering in te brengen. Deze keer gaan we voor eierkoeken.

Via Instagram zag ik bij Angela van de webshop Like2Cook regelmatig voorbijkomen dat ze eierkoeken maakte. En dat maakte me nieuwsgierig en ik kreeg er trek in. Dus vroeg ik het recept.

Het bleek super simpel te zijn om de koeken zelf te maken. En de zelfgemaakte koeken zijn nog veel lekkerder dan die uit de supermarkt.

Eierkoeken recept

Eierkoeken recept

Eierkoeken zijn luchtige koeken, dat komt doordat je eieren met suiker opklopt. Hierdoor worden de eieren schuimig. Hierna roer je de bloem, bakpoeder en het zout erdoor en is je beslagje al klaar.

Er komt geen boter of vet aan deze koeken te pas. Hierdoor wordt het soms ook als een gezondere koek gezien. De de koeken bevatten echter voornamelijk koolhydraten, waarvan een groot deel suiker is.

Klik hier voor nog meer lekkere koeken.

Eierkoeken recept
Eierkoeken recept

Ingrediënten

stuks
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze eierkoeken

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 14 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed 2 bakplaten met bakpapier.
2
Stap 2
Klop de eieren samen met de suiker op met een mixer. Mix dit door tot de eieren zijn opgeschuimd. Doe hierna de bloem, bakpoeder en snuf zout erbij en roer dit kort door met een spatel.
3
Stap 3
Verdeel met een lepel hoopjes beslag over de bakplaten. Let op: in de oven zetten de koeken nog uit, dus zorg voor voldoende ruimte tussen de hoopjes beslag.
4
Stap 4
Bak de eierkoeken 12 tot 14 minuten in de oven. Laat de koeken afkoelen op de bakplaat.
5
Stap 5
Bewaar de homemade eierkoeken in een afgesloten plastic zak of afgesloten koektrommel.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Mango kwarktaart
Eton Mess recept
No bake cheesecake met witte chocolade en passievrucht
Amandeltaart met bramen en passievrucht

8 reacties

Arjan

Hoi Brenda, Mijn dochter is helemaal gek van de brosse eierkoeken van Bolletje. Heb jij ook een idee hoe ik deze zou kunnen maken? Ze zijn droog en bros, maar echt super lekker. Wil ze graag zelf proberen te maken. Groetjes Arjan

Laat een bericht achter

Rian

Leuk en makkelijk recept!

Laat een bericht achter

Erik

Geprobeerd! Het resultaat was best lekker, maar het wordt gauw zwart aan de zijkanten. De tijd dat het in de oven zit luistert echt heel nauw. Als het lekker begint te ruiken, haal ik het de volgende keer direct uit de oven, in plaats van wachten tot er 12 minuten verstreken zijn.

Laat een bericht achter

Angelina
5/5 sterren

Super lekker en makkelijk recept!

Brenda Kookt

Dan ging het bij jouw oven heel snel Erik. Iedere oven is helaas anders. Ik heb meerdere batches gebakken inmiddels, soms ook wat langer in de oven gelaten. Maar bij mij werden ze nooit zwart aan zijkanten.

Willemijn

Hi Brenda, Super leuk het eierkoek recept ! Ben er stapel op maar gaat daar niet een soort van bakkers ammoniak in ? En waar is dat te koop ?

Laat een bericht achter

Corrie

Wat een lekker recept, ik heb er laatst wat citroenrasp doorheen gedaan. Ook erg lekker

Brenda Kookt

In dit recept gebruiken we dat niet

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
2 beoordelingen
Wil je dit recept delen?
Delen op