Ga naar de inhoud

Eton mess met stoofpeer

Na het kerstdiner heb je niet altijd nog ruimte voor een machtig nagerecht. Daarom deel ik bij deze een licht verteerbaar toetje. Gewoon even lekker voor de smaak en omdat toetjes niet mogen ontbreken met kerst. Eton mess met stoofpeer is een gerechtje dat gemakkelijk te maken is. Als je de...
20 minuten Voorbereidingstijd
1 uur 30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Eton mess met stoofpeer

Eton Mess met stoofpeerNa het kerstdiner heb je niet altijd nog ruimte voor een machtig nagerecht. Daarom deel ik bij deze een licht verteerbaar toetje. Gewoon even lekker voor de smaak en omdat toetjes niet mogen ontbreken met kerst. Eton mess met stoofpeer is een gerechtje dat gemakkelijk te maken is. Als je de meringue en stoofperen van te voren bereid is het na het hoofdgerecht alleen nog een kwestie van het opmaken van de borden, schaaltjes of glaasjes.

En heb je helemaal geen tijd? Dan kun je de meringue en stoofperen ook nog kant-en-klaar kopen.  Maar zelf gemaakt is natuurlijk het lekkerste.

Eton Mess met stoofpeer

Eton Mess met stoofpeer

Benodigdheden:

Ingrediënten

personen

Voor de meringue:

Overige ingrediënten:

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze eton mess met stoofpeer

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 1 uur 30 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 100 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Klop in een vetvrije kom (dit maak je vetvrij met een keukenpapiertje en citroensap) de eiwitten stijf. Meng geleidelijk de suiker er door. Voeg citroensap toe als het eiwit stijf is en meng dit ook goed door.
3
Stap 3
Verdeel het eischuim in kleine hoopjes de bakplaat. Bak dit 90 minuten in de oven tot ze gedroogd en knapperig zijn. Laat de meringue in de oven afkoelen, met de deur van de oven op een kier.
4
Stap 4
Klop de slagroom met suiker op. Breek de meringue in stukken en snijd de stoofperen in blokjes.
5
Stap 5
Verdeel  een beetje slagroom over de glazen en bestrooi met meringue, blokjes stoofperen en amandelschaafsel. Verdeel hierover nog een klodder slagroom, blokjes stoofpeer en tot slot amandelschaafsel.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

4 reacties

Moniek van Hest

Hoi Brenda voor hoeveel personen is dit recept (Eton mess met stoofpeer)? Groetjes Moniek

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Moniek, ik zie dat dat inderdaad was weggevallen bij het recept. Het is voor 5 personen

Elize | eatcooklove

Lekker! De combi stoofpeer - ricotta - speculaas en (gezouten) karamel is ook super lekker.. heb er nooit een fatsoenlijke post over gemaakt, maar je recept herinnert me er weer aan :)

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Oehh lijkt me lekker hoor, met karamel!

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op