Eton mess met stoofpeer
Na het kerstdiner heb je niet altijd nog ruimte voor een machtig nagerecht. Daarom deel ik bij deze een licht verteerbaar toetje. Gewoon even lekker voor de smaak en omdat toetjes niet mogen ontbreken met kerst. Eton mess met stoofpeer is een gerechtje dat gemakkelijk te maken is. Als je de...Eton mess met stoofpeer
Bewaren
Na het kerstdiner heb je niet altijd nog ruimte voor een machtig nagerecht. Daarom deel ik bij deze een licht verteerbaar toetje. Gewoon even lekker voor de smaak en omdat toetjes niet mogen ontbreken met kerst. Eton mess met stoofpeer is een gerechtje dat gemakkelijk te maken is. Als je de meringue en stoofperen van te voren bereid is het na het hoofdgerecht alleen nog een kwestie van het opmaken van de borden, schaaltjes of glaasjes.
En heb je helemaal geen tijd? Dan kun je de meringue en stoofperen ook nog kant-en-klaar kopen. Maar zelf gemaakt is natuurlijk het lekkerste.
Eton Mess met stoofpeer
Benodigdheden:
- glazen potjes (schaaltjes of borden)
Ingrediënten
Voor de meringue:
Overige ingrediënten:
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze eton mess met stoofpeer
Stap 1
Verwarm de oven voor op 100 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Klop in een vetvrije kom (dit maak je vetvrij met een keukenpapiertje en citroensap) de eiwitten stijf. Meng geleidelijk de suiker er door. Voeg citroensap toe als het eiwit stijf is en meng dit ook goed door.Stap 3
Verdeel het eischuim in kleine hoopjes de bakplaat. Bak dit 90 minuten in de oven tot ze gedroogd en knapperig zijn. Laat de meringue in de oven afkoelen, met de deur van de oven op een kier.Stap 4
Klop de slagroom met suiker op. Breek de meringue in stukken en snijd de stoofperen in blokjes.Stap 5
Verdeel een beetje slagroom over de glazen en bestrooi met meringue, blokjes stoofperen en amandelschaafsel. Verdeel hierover nog een klodder slagroom, blokjes stoofpeer en tot slot amandelschaafsel.Ingrediënten
Voor de meringue:
Overige ingrediënten:
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze eton mess met stoofpeer
Stap 1
Verwarm de oven voor op 100 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Klop in een vetvrije kom (dit maak je vetvrij met een keukenpapiertje en citroensap) de eiwitten stijf. Meng geleidelijk de suiker er door. Voeg citroensap toe als het eiwit stijf is en meng dit ook goed door.Stap 3
Verdeel het eischuim in kleine hoopjes de bakplaat. Bak dit 90 minuten in de oven tot ze gedroogd en knapperig zijn. Laat de meringue in de oven afkoelen, met de deur van de oven op een kier.Stap 4
Klop de slagroom met suiker op. Breek de meringue in stukken en snijd de stoofperen in blokjes.Stap 5
Verdeel een beetje slagroom over de glazen en bestrooi met meringue, blokjes stoofperen en amandelschaafsel. Verdeel hierover nog een klodder slagroom, blokjes stoofpeer en tot slot amandelschaafsel.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
4 reacties
Moniek van Hest
Hoi Brenda voor hoeveel personen is dit recept (Eton mess met stoofpeer)? Groetjes Moniek
Brenda Hoff
Hoi Moniek, ik zie dat dat inderdaad was weggevallen bij het recept. Het is voor 5 personen
Elize | eatcooklove
Lekker! De combi stoofpeer - ricotta - speculaas en (gezouten) karamel is ook super lekker.. heb er nooit een fatsoenlijke post over gemaakt, maar je recept herinnert me er weer aan :)
Brenda Kookt
Oehh lijkt me lekker hoor, met karamel!