Fajita nachoschotel
Bewaren
Nacho’s zijn altijd goed, en deze fajita nachoschotel sowieso. Het is een hele lekkere kleurrijke gevulde nachoschotel met kip en paprika. Comfortfood to the max, smullen!
Nacho recept
Het is alweer te lang geleden dat ik een nacho recept met je deelde. Nacho’s zijn nog steeds mijn favoriet en ze staan dan ook regelmatig op tafel bij ons thuis. Vooral in het weekend vind ik het een ideaal snackrecept.
Vaak voeg ik ook extra groenten toe, zodat de maaltijd ook nog enigszins gezond is. Al eet je toch chips als avondeten. Deze keer ging ik voor een combinatie van nacho’s met kip en paprikareepjes.
Scroll naar beneden voor de receptkaart met het uitgewerkte recept van de fajta nachoschotel.
Nachoschotels
Op de website zijn inmiddels al vele recepten voor nachoschotels te vinden. Het fijne is dat je lekker kunt afwisselen met de ingrediënten zodat het iedere keer weer een beetje anders is. Met kip, gehakt of juist extra veel groenten waardoor je hem vegetarisch houdt.
Naast de fajita nachoschotel die ik in dit artikel deel zijn dit mijn favoriete nachtschotels van de website:
- Nachoschotel met gehakt
- Groenteschotel met nacho’s
- Nachoschotel met kip
- Snelle Mexicaanse nacho’s met bonen
Fajita nachoschotel
Het is eenvoudig om deze lekkere fajita nachoshotel te maken. De basis zijn natuurljk nacho’s en cheddarkaas. Hierbij maken we een mengsel van gebakken kip met blokjes paprika.
De blokjes kip mengen we met fajitakruiden. In een pan met olie bakken we dit rondom aan. Als de kip rondom is aangebakken gaan de ringen rode ui en blokjes paprika erbij. Dit bakken we even mee. Hierna voegen we tomatensalsa toe, dit verwarmen we ook kort mee.
3/4 van dit mengsel verdelen we over een ingevette ovenschaal. Hieroverheen verdelen we nacho’s en geraspte kaas. Verdeel hierover de overige kip-vulling. Verwarm de fajita nachoschotel 20-25 minuten in de oven.
Garneer de nachoschotel met partjes avocado en eventueel limoensap. Serveer met crème fraîche en sweet chilisaus.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze fajita nachoschotel
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.Stap 2
Meng de blokjes kip met de fajitakruiden.Stap 3
Bak de blokjes kip in een koekenpan met olie rondom aan. Doe hierna de rode ui en blokjes paprika erbij. Bak dit ook even mee. Voeg de tomatensala toe en verwarm dit ook even mee.Stap 4
Verdeel ¾ van de kip en paprika over de ovenschaal. Verdeel hierover de nacho’s en bestrooi dit met geraspte kaas. Verdeel hierover nog de rest van de kip-vulling.Stap 5
Verwarm 20 minuten in de oven.Stap 6
Garneer de nachoschotel met partjes avocado en eventueel limoensap. Serveer met crème fraîche en sweet chilisaus.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze fajita nachoschotel
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.Stap 2
Meng de blokjes kip met de fajitakruiden.Stap 3
Bak de blokjes kip in een koekenpan met olie rondom aan. Doe hierna de rode ui en blokjes paprika erbij. Bak dit ook even mee. Voeg de tomatensala toe en verwarm dit ook even mee.Stap 4
Verdeel ¾ van de kip en paprika over de ovenschaal. Verdeel hierover de nacho’s en bestrooi dit met geraspte kaas. Verdeel hierover nog de rest van de kip-vulling.Stap 5
Verwarm 20 minuten in de oven.Stap 6
Garneer de nachoschotel met partjes avocado en eventueel limoensap. Serveer met crème fraîche en sweet chilisaus.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.