Ga naar de inhoud

Kip fajita traybake met rijst

Een lekkere maaltijd binnen een handomdraai, wie wil dat nou niet? Deze kip fajita traybake met rijst is zo’n toppertje. Terwijl de traybake in de oven staat kun je even chillen, of met de kids spelen. Het is super simpel, snel klaar en ontzettend lekker! Kip fajita traybake met rijst...
20 minuten Voorbereidingstijd
20 minuten Bereidingstijd
Delen op

Kip fajita traybake met rijst

Een lekkere maaltijd binnen een handomdraai, wie wil dat nou niet? Deze kip fajita traybake met rijst is zo’n toppertje. Terwijl de traybake in de oven staat kun je even chillen, of met de kids spelen. Het is super simpel, snel klaar en ontzettend lekker!

Kip fajita traybake

Kip fajita traybake met rijst

Een traybake is super simpel. Je verdeeld groenten en vlees of vis over een bakplaat en schuift het in de oven. Daarna is het een kwestie van wachten, uit de oven halen en aanvallen.

Bij deze fajita traybake met kip werkt het ook zo. Enige dat je even moet doen is de kip en paprika in repen snijden. En vergeet ook de kruidenmix niet te mengen voor je het door de kip en groenten roert. Verder is het een kwestie van rijst koken en wachten tot de oven zijn werkt heeft gedaan. Hierna kun je genieten van heerlijke wraps. Dat is ook iets wat je zelf zou moeten doen: je wraps vullen met het fajita kipmengsel.

Het resultaat van de fajita traybake is een gevulde wrap met een heerlijke combinatie van gekruide kip, groenten met rijst, frisse limoen en romige zure room.

–> Wil je eens iets anders dan fajita wraps? Wat dacht je van deze lekkere kip fajita spiezen? Lekker van de barbecue, of uit de koekenpan.

Kip fajita traybake

Ingrediënten

personen

Voor de fajita kruidenmix:

Voor erbij:

Print dit gerecht
Delen op

Bereidingswijze kip fajita traybake met rijst

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Verwarm de oven op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Meng in een kommetje de kruiden voor de fajita kruidenmix door elkaar.
3
Stap 3
Verdeel de repen kipfilet en paprika samen met de partjes ui en tomaat over de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met de kruidenmix en zout. Hussel met de handen door elkaar zodat de kruiden goed gemengd zijn.
4
Stap 4

Rooster de kip met de groenten 20 minuten in de oven, schep het tussendoor een keer om. Doe hierna de rijst erbij en verwarm dit samen met de wraps verpakt in aluminiumfolie nog 5 minuten mee.

5
Stap 5

Bestrooi de bakplaat met fijngehakte koriander (of peterselie).

6
Stap 6

Serveer de bakplaat met de gekruide kip en groenten met de warme tortilla’s, blokjes avocado, zure room en geraspte kaas.

Bekijk ook andere recepten
Aardappelschotel met tonijn
Andijviestamppot met champignonhachee
Roerbakschotel van aardappel met spruitjes en rookworst
Naan met geroosterde groenten en pestosaus

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op