Ga naar de inhoud

Filmpje: KiekeboeCake

De ‘KiekeboeCake’ kennen we allemaal nog van Heel Holland Bakt. Toch? Deze cake wordt ook wel de Hidden Design Cake genoemd. Dat klinkt iets meer volwassen en professioneel 😉 Een kiekeboe cake is een cake of taart met een verrassing er in. Aan de buitenkant lijkt het een hele normale...
40 minuten Voorbereidingstijd
2 uur Bereidingstijd
Delen op

Filmpje: KiekeboeCake

Kiekeboecake valentijn txt

De ‘KiekeboeCake’ kennen we allemaal nog van Heel Holland Bakt. Toch? Deze cake wordt ook wel de Hidden Design Cake genoemd. Dat klinkt iets meer volwassen en professioneel 😉

Een kiekeboe cake is een cake of taart met een verrassing er in. Aan de buitenkant lijkt het een hele normale cake, maar dat is het niet. Als je de cake open snijdt zie je een figuurtje of soms zelfs een compleet patroon.

Het lijkt misschien ingewikkeld om een kiekeboecake te maken, maar dat valt reuze mee. In deze video laat ik je stap voor stap zien hoe je zelf een kiekeboecake maakt.

Video: KiekeBoe cake

Klik hier als je het filmpje niet kunt zien, en vergeet je niet te abonneren op mijn YouTube kanaal! Zo kun je mijn filmpjes als eerste bekijken.

In dit geval ben ik voor een hartje gegaan (toepasselijk voor Valentijnsdag die er aankomt) maar natuurlijk kun je ook andere vormen en kleuren nemen. Denk eens aan een maan, ster, kerstboom… Maar je kunt ook iets voor Pasen of Sinterklaas maken. Leef je uit! Vooral met een koekjesuitsteker gaat het heel gemakkelijk.

Scroll naar beneden voor het uitgeschreven recept

Kiekeboecake valentijn 01

KiekeboeCake

Tip: je gebruikt niet de gehele rode cake. Een deel van de restjes kun je tijdens het maken van de kiekeboecake snoepen 😉 Wat over is kun je verwerken in cakepops, of een toetje met laagjes in een glaasje. (klik hier voor inspiratie).

Ingrediënten

Voor de gekleurde cake:

Voor de tweede cake:

Extra benodigd: een cakeblik van 25 cm

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze filmpje: kiekeboecake

Voorbereiding: 40 minuten
Bereiding: 2 uur
Stap 1
Vet een cakeblik in, plaats eventueel een bakpapiertje in de vorm en verwarm de oven voor op 175 ºC.
2
Stap 2
Begin met het maken van de gekleurde cake: Meng de boter met de suiker en vanillesuiker. Klop dit tot het goed gemengd is en een romig mengsel ontstaat. Meng hierna een voor een de eieren door het mengsel. Voeg hierna het zelfrijzend bakmeel toe en mix dit goed door. Voeg tot slot een paar druppeltjes kleurstof aan het beslag toe. Meng dit goed door zodat het beslag een constante kleur krijgt.
3
Stap 3
Giet het beslag in de vorm en bak de cake in 60 minuten gaar. De cake is gaar als je er een satéprikker insteekt en deze er schoon uitkomt. Laat de cake afkoelen.
4
Stap 4
Als de gekleurde cake in de oven staat kun je ondertussen het beslag van de tweede cake maken. Dit is hetzelfde recept als bij de gekleurde cake, maar dan zonder kleurstof.
5
Stap 5
Als de  gekleurde cake is afgekoeld snijdt  je het in plakken. Steek met de koekjessteker (of een andere steker) de figuurtjes uit de plakken van de cake.
6
Stap 6
Vet een cakeblik in, plaats eventueel een bakpapiertje in de vorm en verwarm de oven voor op 175 ºC.
7
Stap 7
Verdeel een heel dun laagje beslag over de cakevorm. Zet in het midden van het cakeblik de uitgestoken figuurtjes strak achter elkaar zodat ze over de gehele lengte van het bakblik zitten. (zie filmpje). Giet het overige beslag over de uitgestoken figuurtjes. Zorg ervoor dat er een extra dikke laag van het beslag over de cakevormpjes zit zodat de figuurtjes niet naar boven kunnen drijven.
8
Stap 8
Bak de kiekeboecake 60 minuten in de oven. Laat de cake afkoelen op een rooster voor je hem aansnijdt.
Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Bladerdeegnestjes met Nutella
Naan met hoemoes, falafel en groente groenten
Eiersaladecups

1 reactie

Christel Vink

Hoi Brenda. Vandaag tracteer ik mijn collega's op jou kiekeboekcake! Hij is niet helemaal goed maar het gaat om het leuke idee! Bedankt voor het idee, groetjes Christel Vink

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op