Ga naar de inhoud

How-to: Kerstboom Cakepops

Toen ik deze kerstboom cakepops tegenkwam op Pinterest heb ik ze meteen opgeslagen. Zijn ze niet super schattig? Omdat het helemaal niet moeilijk is om deze cakepops te maken én je geen ingewikkelde vormpjes nodig hebt heb ik me eraan gewaagd. Ik moet toegeven dat ik geen decoratiewonder ben, ik...
1 uur 30 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

How-to: Kerstboom Cakepops

Cakepops txtToen ik deze kerstboom cakepops tegenkwam op Pinterest heb ik ze meteen opgeslagen. Zijn ze niet super schattig? Omdat het helemaal niet moeilijk is om deze cakepops te maken én je geen ingewikkelde vormpjes nodig hebt heb ik me eraan gewaagd. Ik moet toegeven dat ik geen decoratiewonder ben, ik ben niet zo netjes in priegelwerk, maar deze cakepops gingen me goed af.

Wil je het ook eens proberen? Dat kan, want in deze how-to laat ik je stap voor stap zien hoe je deze schattige cakepops maakt. Aan het einde van de post geef ik je nogmaals het complete recept.

Cakepops 01

De cakeballetjes worden gemaakt van cake met poedersuiker en mascarpone. Hierdoor hoeven de balletjes niet gebakken te worden en is dit een ideaal recept om samen met kinderen te maken.

Wat we nodig hebben is cake, groene candy melts (verkrijgbaar bij o.a. Jamin en taartenwinkels maar volgens mij hebben ze het inmiddels ook bij de Action), mascarpone, poedersuiker, witte chocolade en sprinkels als kerstversiering. Voor de sprinkels koos ik voor gekleurde sterren als piek, zilveren balletjes voor de kerstballen en voor de slingers oranje spikkels.

Wat we verder nodig hebben zijn lollystokjes, bakpapier, een plastic zakje (niet op de foto), satéprikker en een glas of piepschuim om de cakepops in te zetten.

Cakepops 02

Om de cakeballetjes te maken verkruimel je de cake welke je mengt met het poedersuiker en de mascarpone. Hierdoor ontstaat een kneedbaar mengsel.

In dit geval heb ik een basiscake gebruikt, je kunt ook voor een andere cake gaan, bijvoorbeeld een chocolade- of browniecake. Hierdoor worden de cakepops wel machtiger.

Cakepops 05

Van het cakemengsel draai je balletjes van ongeveer 25 gram. Dit lijkt klein, maar maak ze niet veel groter anders vallen ze straks van het stokje (ik spreek uit ervaring). De balletjes kun je gemakkelijk in kegeltjes vormen door één kant van het balletje te rollen en deze tegelijkertijd een beetje in te drukken. Zorg ervoor dat het kegeltje een platte onderkant heeft zodat het kan staan op je werkblad.

Laat de kegeltjes minimaal 10 minuten opstijven in de koelkast.

Cakepops 06

Smelt de candy melts volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als de candy melts na het smelten voor je gevoel niet niet vloeibaar genoeg zijn kun je er een beetje zonnebloemolie door mengen. Hierdoor wordt het vloeibaarder en is het gemakkelijker om de kegeltjes erin te dopen.

Smelt de witte chocolade ook alvast.

Prik de lollystokjes ongeveer een centimeter in de onderkant van de kegeltjes zodat er alvast een gaatje ontstaat. Dip de stokjes hierna in de candy melts en steek hem dan in de het gat dat je al gemaakt hebt. Laat dit even drogen zodat de stokjes goed vast zitten.

Cakepops 07

Doop de kegeltjes in de groene candy melts en haal hem recht omhoog. Als dit niet goed gaat kun je de kegeltjes ook in de candy melts rollen, hou in dit geval het schaaltje een beetje schuin. Zorg ervoor dat het hele kegeltje en een klein stukje van het stokje bedekt zijn met candy melts.

Cakepops 08
Om een ruw kerstboom-effect te creëren dip je met het puntje van de satéprikker in de in de nog vloeibare candy melt. Nu de groene laag om de cake nog vloeibaar is kun je ook de piek en de overige sprinkels  aanbrengen. Laat de cakepop hierna opdrogen in een glas of in het piepschuim.

Cakepops 09

Giet de gesmolten witte chocolade in een plasticzakje, dit gebruik je als spuitzakje. Knip een puntje van het zakje en spuit voorzichtig slingers op de cakepops. Verdeel hier direct kleine sprinkels over zodat je mooie slingers krijgt. Laat de slingers opdrogen.

Cakepops 12

Kerstboom cakepops

 

 

Ingrediënten

Extra benodigd:

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze how-to: kerstboom cakepops

Voorbereiding: 1 uur 30 minuten
Stap 1
Verkruimel de cake en meng dit met de mascarpone en de poedersuiker. Maak even grote balletjes, zorg ervoor dat ze niet te groot zijn want dan rollen ze straks van het stokje af. Ik nam balletjes van 25 gram. Rol de cakeballetjes zodat er een kegeltjes ontstaat, oftewel de vorm van een kerstboom. Zet de kegeltjes even plat op je werktafel zodat hij blijft staan. Laat de kegeltjes ongeveer 10 minuten op bakpapier opstijven in de koelkast.
2
Stap 2
Laat de candy melts smelten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Als je de candy melts niet vloeibaar genoeg vind, meng hier dan een beetje zonnebloemolie door. Hierdoor wordt het mengsel verdund. Smelt de witte chocolade ook alvast.
3
Stap 3
Haal de kegeltjes uit de koelkast. Prik de lollystokjes ongeveer een centimeter in de onderkant van de kegeltjes zodat er alvast een gaatje ontstaat. Dip de stokjes hierna in de candy melts en steek hem dan in de het gat dat je al gemaakt hebt. Laat dit even drogen zodat de stokjes goed vast zitten.
4
Stap 4
Dip de kerstboom in de groene candy melts en haal het hierna recht omhoog (als dit niet goed lukt kun je de kerstboompjes er ook in rollen door het schaaltje een beetje schuin te houden). Pak een cocktailprikker en maak met het puntje een ruw kerstboom-effect door het in de candy melt te dippen. Nu de groene laag om de cake nog vloeibaar is kun je de sprinkels aanbrengen. Laat de cakepop even opdrogen in een glas of in het piepschuim. Ondertussen kun je hetzelfde doen met de andere kegelcakejes.
5
Stap 5
Giet de gesmolten witte chocolade in een plasticzakje, dit gebruik je als spuitzakje. Knip een klein puntje van het zakje af zodat je een mooie slinger kunt spuiten. Verdeel na het spuiten kleine spikkels over de gesmolten chocolade. Laat de slingers opdrogen.

De cakepops kun je 2 a 3 dagen afgedekt bewaren in de koelkast.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Mango kwarktaart
Krieltjessalade met pesto en tomaatjes
Bahn mi met omelet
Eton Mess recept

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op