Ga naar de inhoud

Frozen taart

Zal ik de Frozen taart delen, of niet? Ik heb even getwijfeld. Eerlijk: het is niet mijn mooiste taart. Hij is niet zo netjes, en met het glazuur is iets fout gegaan waardoor hij er niet helemaal uit ziet zoals ik van plan was. Omdat ik na mijn Instagram post...
1 uur Voorbereidingstijd
Delen op

Frozen taart

Zal ik de Frozen taart delen, of niet? Ik heb even getwijfeld. Eerlijk: het is niet mijn mooiste taart. Hij is niet zo netjes, en met het glazuur is iets fout gegaan waardoor hij er niet helemaal uit ziet zoals ik van plan was.

Omdat ik na mijn Instagram post zoveel vragen kreeg over hoe ik de taart voor de derde verjaardag van Fem gemaakt heb deel ik hem toch wel.

De taart was in de ogen van onze Jarige Jet per-fect. Zoals een Frozen verjaardagstaart hoort te zijn. En hij was ook erg lekker. En zeg nou eerlijk: een paar minuten nadat ik de foto’s had gemaakt werd de taart aangesneden en zag je er niets meer van 😉

En nog een pluspunt ik kan mijn tips delen, zodat je weet wat je vooral niet moet doen. Zo ziet die van jou er straks nog mooier uit!

Frozentaart

Frozen taart

Het is traditie dat ik een taart voor de verjaardag van Fem maak en deze met jullie deel. Toen ze 1 kaarsje mocht uitblazen maakte ik deze disco-drip-cake, een groot succes! Vorig jaar ging ik voor de unicorntaart. En nu ze drie werd moest het toch echt een Frozen taart worden. Alles van Frozen is namelijk super leuk en mooi als je 3 jaar wordt 😉

De basis van de cake is natuurlijk blauw, zoals het hoort bij Frozen. Bovenop wilde ik de taart met fondantglazuur bestrijken zodat die ook van de taart af kon lopen. Als een drip cake. Hier ging het mis. Ten eerste had ik veel te weinig glazuur om de bovenkant te bedekken. En daarna bleek ook nog eens dat het door de botercreme niet bleef zitten, maar van de taart af droop. Van de ‘drips’ is dus niet zoveel meer te zien. Achteraf was het fondantglazuur ook veel te zoet om de hele bovenkant mee te bedekken. Tip: gebruik witte chocolade ganache. Hiermee kun je wel het drip-efffect creëren. En het is super lekker, niet te zoet.

In principe is de taart daarna klaar en komt het aan op versieren. Via Ali Express heb ik Frozen-poppetjes besteld. Dit was overige geen hele goede kwaliteit, van de 6 poppetjes waren er al 3 stuk. Elza en Olaf waren gelukkig wel nog heel. En daarnaast kun je los gaan met snoepjes. Naast blauwe en witte snoepjes vond ik het leuk om een accent roze aan te brengen.

Tip – maak de taart in ieder thema die je wilt

Zoals ik deze taart gemaakt heb kun je in iedere thema een taart maken. Varieer met verschillende kleuren botercrème en topping. Een paar tips:

  • groene botercrème, chocolade ganache en dino’s on top. Zo heb je een stoere jongenstaart.
  • blauwe botercrème, chocolade ganache en hijskraan met M&M’s die de kraan weg kan rijden.
  • roze botercreme, witte chocolade ganache en Peppa big of Nijntje. Of barbies?

Frozentaart

Om het mezelf gemakkelijk te maken heb ik deze keer dankbaar gebruikt gemaakt van de mixen uit de supermarkt. Maar natuurlijk kun je dit ook zelf maken.

  • klik hier voor het recept van een biscuit (taart)
  • klik hier voor het recept van banketbakkersroom
  • Recept voor witte chocolade ganache die je bij deze taart als topping kunt gebruiken staat (nog) niet op mijn blog, maar Laura legt je in dit artikel uit hoe je dat maakt.

Ingrediënten

punten

Extra benodigd: bakvorm met diameter van 20 cm, kartonnetje voor onderkant van de taart, plasticzakje om als spuitzakken te gebruiken, 3 satéprikkers, Elsa popje, Olaf popje, 2 rietjes, touwtje en vlaggetjes met naam van kind

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze frozen taart

Voorbereiding: 1 uur
Stap 1
Zorg er voor dat de biscuitbodem helemaal is afgekoeld voor je ermee aan de slag gaat. Snijd de biscuitbodem 2 keer door zodat er drie plakken ontstaan. Tip: prik in iedere plak op dezelfde plek een satéprikker zodat je de bodems straks na het vullen weer precies hetzelfde op elkaar kunt liggen voor een zo egaal mogelijke taart)
2
Stap 2
Bereid de botercrème en de banketbakkersroom. Kleur de botercrème blauw met de kleurstof en doe dit in een plasticzak. Knip hier een puntje vanaf, zodat je hem als spuitzak kunt gebruiken.
3
Stap 3
Spuit op de onderste twee bodems langs de buitenkant een rand botercrème. Besmeer een bodem met de aardbeienjam en de andere met de banketbakkersroom. Leg de bodems weer op elkaar, met bovenop de plak biscuit die niet besmeerd is. Snijd de taart eventueel bij als hij niet mooi rond is.
4
Stap 4
Spuit de botercrème rondom aan de zijkant van de taart. Besmeer de zijkant van de taart rondom met een laagje van de botercrème. Met een deegschraper of paletmes kun je de botercrème smeren. Zet de taart even in de koelkast om op te stijven.
5
Stap 5
Maak de witte chocolade ganache klaar en verdeel dit over de bovenkant van de taart. Met de onderkant van de lepel kun je de ganache over de rand verdelen zodat het mooi naar beneden loopt (wat bij mijn versie dus niet gelukt is). Je kunt hiervoor ook een spuitflesje of een zakje gebruiken.
6
Stap 6
Laat de ganache even opstijven voor je de taart afmaakt met de versiering. De rietjes met vlaggetjes, Frozen poppetjes en de snoepjes.
Bekijk ook andere recepten
Kinder Bueno brownie
Chocolate chip haverkoeken
Valentijnstaart - Meringuetaart met frambozenroom
Mini cheesecake galettes met aardbei

1 reactie

Marja

Hoi Brenda, Jij vind jouw taart niet mooi, maar voor Fem geld waarschijnlijk alleen dat haar mamma de taart voor haar gemaakt heeft met haar favo figuurtjes! Zij ziet het toch niet dat je fondant ganache of je botercreme niet perfect was! Je mag er best nog trots op zijn hoor! Je hebt toch maar mooi de verjaardagskaart voor je dochter zelfgemaakt! Dat wilde ik je toch even zeggen. Ik wens je een fijne tijd in de aanloop naar Kerst en tot een volgende keer. Hartelijke groetjes en een kusje voor Fem en Jill. ???????

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op