Ga naar de inhoud

Gebraden kip met paprikapoeder en koriander

Voor een etentje bij mijn schoonzus wilde ik iets maken. Niet te moeilijk, geen gedoe, maar gewoon lekker. Easy van Bill Granger leek me het ideale kookboek voor deze gelegenheid. En dat had ik helemaal goed ingeschat. Ik koos voor gebraden kip met paprikapoeder en koriander. Kip is bijna altijd goed, je kunt er alle kanten mee

Gebraden kip met paprikapoeder en koriander

Gebraden kip met paprikapoeder en koriande 2 txt

Voor een etentje bij mijn schoonzus wilde ik iets maken. Niet te moeilijk, geen gedoe, maar gewoon lekker. Easy van Bill Granger leek me het ideale kookboek voor deze gelegenheid. En dat had ik helemaal goed ingeschat. Ik koos voor gebraden kip met paprikapoeder en koriander.

Kip is bijna altijd goed, je kunt er alle kanten mee op. Dit keer dus de kant van paprikapoeder en koriander. Bill gebruikt bij dit recept kippenbouten, lekker mals en vol van smaak. Maar ik moet opbiechten dat ik niet zo’n fan van botjes en kluiven ben. Dus in dit geval ga ik voor kipfilet.

Gebraden kip met paprikapoeder en koriande 1

De ingrediënten van deze gekruide kipfiletjes zijn super simpel, maar geven wel veel smaak aan de kip. Een lekkere smaak. Én daar gaat het nou net om.

Bill geeft als tip om de saus/jus die ontstaat op te deppen met brood. Maar de saus is ook erg lekker over aardappeltjes kan ik je uit ervaring vertellen.

Gebraden kip met paprikapoeder en koriande 3

Gebraden kip met paprikapoeder en koriander

Bereidingstijd: 45 minuten plus 35 minuten baktijd.

Ingrediënten voor 4 – 6 personen:

  • 1 1/2 kg kippenbouten (of in mijn geval 6 kipfilets)
  • zout en zwarte peper
  • 2 citroenen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepel korianderpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 2 tenen knoflook
  • 3 uien

Bereiding:

Pers een van de twee citroenen, snijd de andere citroen in 8 partjes. Snijd de uien in dunne partjes. Hak of pers de knoflook fijn.

Bestrooi de kip met zout en zwarte peper en leg ze in een schaal. Meng in een kom het citroensap met olie, korianderpoeder, paprikapoeder, sojasaus en knoflook tot een marinade. Giet hem over de stukken kip en wrijf hem goed in het vel (als je kip vel heeft). Zet de schaal afgedekt met plasticfolie 30 minuten in de koelkast zodat de marinade in de kip kan trekken.

Verhit de oven tot 200ºC. Verdeel de parten ui en citroen als een bedje in een braadslee. Leg de kip erop en besprenkel ze met de marinade.

Braad de kip in 35 minuten gaar, bedruip het regelmatig met het uitgelopen vocht zodat ze niet uitdrogen. Serveer de kip met brood, rijst of aardappeltjes.

Bron: Easy van Bill Granger, Fontaine uitgevers.

Bekijk ook andere recepten

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op