Ga naar de inhoud

Gegrilde groenten met chimichurri en burrata

Een heerlijke zomermaaltijd of borrelplank. Gegrilde groenten met chimichurri en burrata.

40 minuten Bereidingstijd
Delen op
Gegrilde groenten met chimichurri en burrata

Gegrilde groenten met chimichurri en burrata

Gegrilde groenten met chimichurri en burrata. Een heerlijke zomermaaltijd of borrelplank, en ook nog eens gezond. Dat is pas verantwoord smullen!

Gegrilde groenten met chimichurri en burrata

Ik ben gek op borrelplanken. Alles smaakt lekkerder als het gezellig op een plankje ligt.

Deze keer gaan we voor een borrelplank of schaal gevuld met gegrilde groenten, burrata, getoast brood en chimichurri. Ik kan je zeggen, een heerlijke combinatie. En altijd goed! Lekker als borrelplank, voorgerecht of zomermaaltijd.

Wat is chimichurri?

Als dip bij de borrelplank maak ik chimichurri. Dat is een Argentijnse niet-gekookte kruidensaus die op twee manieren wordt gemaakt: groene chimichurri en rode chimichurri. Groene chimichurri wordt gemaakt met olijfolie, rode wijnazijn, fijngehakte peterselie, oregano, knoflook en kruiden. Rode chimichurri, de pittigere van de twee, bevat daarnaast gerookt paprikapoeder en gedroogde rode chili, cayennepeper of paprikavlokken. In sommige recepten wordt ook rode paprika toegevoegd.

Hoe maak je chimichurri saus?

Chimichurri saus is heel eenvoudig te maken in een keukenmachine met standaard ingrediënten uit de voorraadkast en is een fijne manier om extra peterselie te gebruiken die je misschien in de koelkast hebt liggen. In de originele Argentijnse chimichurri zijn peterselie en knoflook namelijk de twee dominante smaken. Heel lekker, bijvoorbeeld in deze biefstuksalade met gegrilde groenten en chimichurri of bij deze bloemkoolsteak.

Gegrilde groenten met chimichurri en burrata

Gegrilde groenten met chimichurri en burrata

Het is heel eenvoudig om de gegrilde groenten met chimichurri en burrata te maken.

De ingrediënten voor de chimichurri snijden we heel fijn. Je kunt hiervoor ook een keukenmachine gebruiken. Hoe fijner de ingrediënten gesneden zijn, hoe lekkerder.

Brood en groenten grillen we op de grillplaat of op de barbecue. Al kan het ook in de oven uiteraard. In dit geval neem ik aubergine, courgette, paprika, groene asperge en tomaatjes. Maar neem vooral een combinatie van groenten die je zelf erg lekker vindt.

De gegrilde groenten en het gegrild brood verdeel je over de plank, samen met burrata en de kruidige chimichurri.

Het resultaat is een goed gevulde schaal of plank, ideaal als borrelhapje of zomer-avondmaaltijd.

Gegrilde groenten met chimichurri en burrata

Ingrediënten

personen

Voor de chimichurri

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze gegrilde groenten met chimichurri en burrata

Bereiding: 40 minuten
Stap 1
Zorg ervoor dat de ingrediënten voor de chimichurri heel fijngesneden zijn. Hoe fijner, hoe lekkerder. Je kunt hier ook een keukenmachine voor gebruiken.
2
Stap 2
Meng in een kom de gesnipperde ui met knoflook, rode peper, blokjes tomaat, en peterselie. Roer door elkaar en voeg hierna de rode wijnazijn en olijfolie toe. Breng op smaak met zout en peper en roer nogmaals goed door.
3
Stap 3
Verwarm de grill op het fornuis, of verwarm de barbecue.
4
Stap 4
Bestrijk de pakken stokbrood met olie en grill de plakken brood aan beide kanten aan.
5
Stap 5
Snijd de aubergine en courgette in dikke plakken. Snijd de paprika’s in grove stukken en halveer de cherry tomaatjes.
6
Stap 6
Bestrijk de groenten met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
7
Stap 7
Grill de groenten rondom aan.
8
Stap 8
Verdeel de gegrilde groenten over borden of een grote schaal. Leg de burrata er bij en verdeel het brood ook op de schaal of borden. Lepel tot slot de chimichurri over de groenten.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Geroosterde paprikasoep met zongedroogde tomaatjes
Romige orzo met kastanjechampignons, spinazie en kaas
Italiaans gehaktbrood in bladerdeeg
Aardappelpuree met paddenstoelen in BBQ-saus

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op