Geroosterde bloemkool met kikkererwten uit de oven
De winter is voor ovengerechten! En omdat we allemaal een beetje naar de zomer verlangen, vond ik het tijd voor een ovengerecht met een zomerse touch. Dat werd deze geroosterde bloemkool met kikkererwten uit de oven die je serveert met een heerlijk frisse citroenyoghurt en friszoete granaatappelpitjes. Geroosterde bloemkool met...Geroosterde bloemkool met kikkererwten uit de oven
Bewaren
De winter is voor ovengerechten! En omdat we allemaal een beetje naar de zomer verlangen, vond ik het tijd voor een ovengerecht met een zomerse touch. Dat werd deze geroosterde bloemkool met kikkererwten uit de oven die je serveert met een heerlijk frisse citroenyoghurt en friszoete granaatappelpitjes.
Geroosterde bloemkool met kikkererwten uit de oven
Je kunt dit gerechtje eten als uitgebreide lunch of als licht avondeten. Vul de maaltijd aan met naan of pitabroodjes voor een volwaardige maaltijd. Eventueel kun je ook nog wat kip toevoegen als je er graag vlees bij wil eten. Dit gerecht is superveelzijdig!
De bloemkool en kikkererwten brengen we op smaak met komijnpoeder, paprikapoeder en kaneel. Nadat dit geroosterd uit de oven komt ruikt dit heer-lijk! Hierbij maken we een frisse citroenyoghurt en als finishing touch voeg ik granaatappelpitjes toe.
Heb je zin in een makkelijk, lekker en warm gerecht dat je toch al een beetje aan de zomer doet denken? Maak dan deze kruidige bloemkool en kikkererwten!
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze geroosterde bloemkool met kikkererwten uit de oven
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Snijd de bloemkool in roosjes en giet de kikkererwten af. Spoel ze even om.Stap 3
Meng in een kommetje de olijfolie met de komijnpoeder, de paprikapoeder, de kaneel en het zout. Meng vervolgens de bloemkoolroosjes en kikkererwten met de marinade.Stap 4
Verspreid de groenten over de bakplaat en bak ze zo’n 15 minuten.Stap 5
Snijd in de tussentijd de munt en peterselie klein en meng de yoghurt met het citroenrasp.Stap 6
Meng de verse kruiden met de bloemkool en kikkererwten en serveer met de citroenyoghurt en granaatappelpitjes.Stap 7
Serveer eventueel met naan of pitabroodjes.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze geroosterde bloemkool met kikkererwten uit de oven
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Snijd de bloemkool in roosjes en giet de kikkererwten af. Spoel ze even om.Stap 3
Meng in een kommetje de olijfolie met de komijnpoeder, de paprikapoeder, de kaneel en het zout. Meng vervolgens de bloemkoolroosjes en kikkererwten met de marinade.Stap 4
Verspreid de groenten over de bakplaat en bak ze zo’n 15 minuten.Stap 5
Snijd in de tussentijd de munt en peterselie klein en meng de yoghurt met het citroenrasp.Stap 6
Meng de verse kruiden met de bloemkool en kikkererwten en serveer met de citroenyoghurt en granaatappelpitjes.Stap 7
Serveer eventueel met naan of pitabroodjes.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
2 reacties
Hester
Super lekker! Nieuwe favoriet
Marjan
Wat een heerlijk recept!