Geroosterde pompoen met feta, honing en tijm
Bewaren
Weer een lekker snel receptje voor jullie, een bijgerecht dat bijna overal bij kan. Geroosterde pompoen met feta, honing en tijm.
Voor mijn gevoel is het nog lang geen pompoenen-tijd. Toch zat er een pompoen in het verse pakket dat ik ontving van het ProeVkantoor en daarom moest ik hier dus al mee aan de slag deze week. Omdat het buiten qua temperatuur nog hoog zomer is had ik geen zin in winter-voedsel (stamppot, stoofschotel) en daarom maakte ik er een lekker bijgerecht van. Met succes!
Dit is zo’n lekker snel en smakelijk bijgerecht, deze herfst en winter (dit lijkt nu nog heel erg ver weg) gaat dit zeker vaker bij mij op tafel komen.
In dit geval heb ik geen feta gebruikt maar zachte schapenkaas (het heet saladekaas) van de schapenboer. Erg lekker. Maar omdat ik vermoed dat niet iedereen dat in de koelkast heeft liggen noem ik het in het recept feta. En als je daar niet van houdt is het ook erg lekker om bijvoorbeeld zachte geitenkaas te gebruiken. Net wat jij lekker vindt.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze geroosterde pompoen met feta, honing en tijm
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 ºC en vet een ovenschaal of bakblik in.Stap 2
Kook de pompoenblokjes 10 minuten voor in ruim water. Giet het af en verdeel de pompoenblokjes over de ovenschaal of bakblik. Besprenkel de pompoenblokjes met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Verbrokkel de feta (of andere zachte kaas) over de pompoenblokjes en rits de blaadjes tijm van de takjes en bestrooi dit over de pompoenblokjes. Verdeel tot slot een beetje honing over de pompoenblokjes.
Stap 3
Verwarm de pompoenblokjes 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.Stap 4
Serveer de pompoenblokjes met aardappeltjes en een stukje vlees of vis.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze geroosterde pompoen met feta, honing en tijm
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 ºC en vet een ovenschaal of bakblik in.Stap 2
Kook de pompoenblokjes 10 minuten voor in ruim water. Giet het af en verdeel de pompoenblokjes over de ovenschaal of bakblik. Besprenkel de pompoenblokjes met olijfolie en bestrooi met zout en peper. Verbrokkel de feta (of andere zachte kaas) over de pompoenblokjes en rits de blaadjes tijm van de takjes en bestrooi dit over de pompoenblokjes. Verdeel tot slot een beetje honing over de pompoenblokjes.
Stap 3
Verwarm de pompoenblokjes 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.Stap 4
Serveer de pompoenblokjes met aardappeltjes en een stukje vlees of vis.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
5 reacties
Anne
Ik probeer het deze week uit, lijkt me heerlijk te zijn
Tijm
Het is weer pompoenen tijd dus dit eens proberen. En als dat net zo lekker smaakt als je geroosterde pompoensoep!?
Petra van den Berkt
Zijn dat pijnboompitten op de foto ? Zie ze niet bij het recept staan. Lijkt me heerlijk , ik voeg ook nog wat rozemarijn toe.
Demi | DE KOOKFABRIEK
Wat een heerlijke combinatie van ingrediënten!
Anne
Wat een heerlijk idee als bijegerecht, ik ben echt fan van pompoen en met een beetje honing lijkt 't me echt een zoete traktatie..