Ga naar de inhoud

Geroosterde pompoensoep

Een heerlijke geroosterde pompoensoep. Lekker voor de herfst- en wintermaanden, en vol met gezonde groenten. Door de pompoen samen met de ui en knoflook te roosteren wordt de soep extra vol van smaak.

1 uur Bereidingstijd
Delen op

Geroosterde pompoensoep

Vandaag gaan we voor een soepje. Een heerlijke geroosterde pompoensoep. Lekker voor de herfst- en wintermaanden, en vol met gezonde groenten. De afgelopen weken heb ik deze soep al drie keer gemaakt. Dat zegt genoeg, toch?

Geroosterde pompoensoep txt

Lekkere pompoensoep

In de wintermaanden ben ik altijd wel te porren voor een lekkere kop soep. Pompoensoep is een romige, hartige soep gemaakt van gepureerde pompoen, vaak verrijkt met lekkere specerijen en smaakmakers zoals knoflook en rozemarijn.

Lekker variëren? Voeg er dan nog andere groentes of fruit aan toe. Deze pompoensoep met sinaasappel en appel bijvoorbeeld is ook echt heerlijk. Dit is een snelle soep die het heel goed doet als lunch of makkelijke maaltijd. Een broodje of salade erbij en je hebt een lekkere maaltijd.

Pompoensoep geroosterd

In dit recept is de pompoensoep geroosterd. De flespompoen, ui en knoflook roosteren eerst in de oven. Dit roosterproces karameliseert de natuurlijke suikers in de pompoen, wat het een zoetere, nootachtige smaak geeft. Bovendien krijgt de soep door het roosteren een romigere textuur.

De geroosterde pompoensoep is ook lekker stevig, hierdoor is het bijna een maaltijdsoep. Neem een flinke kom met een broodje er bij om in de soep te dippen en je hebt genoeg. Ook handig om in te vriezen voor een snelle lunch of een lekker diner. Serveer de soep met een beetje kookroom en wat verse kruiden. Heerlijk!

Geroosterde pompoensoep 02

Zelf geroosterde pompoensoep maken?

Zelf pompoensoep maken betekent dat je ook lekker kan afwisselen met de groenten die je erin stopt. In kant en klare soep zit vaak veel rommel. Dit is lekker gezond! Naast flespompoen kan je er zoveel groenten aan toevoegen als je zelf wilt. Je kunt ook kiezen voor een hokkaido pompoen, die geeft een extra zoete, nootachtige smaak. En de kookroom? Die kan je ook vervangen voor kokosmelk.

Geroosterde pompoensoep is een heerlijke variatie op de traditionele pompoensoep. Het roosteren van de pompoen geeft de soep een unieke smaak en textuur die je zeker eens moet proberen. Dus de volgende keer dat je zin hebt in een verwarmende kom soep, denk dan eens aan deze heerlijke geroosterde versie!

Ingrediënten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze geroosterde pompoensoep

Bereiding: 1 uur
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180ºC, bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Halveer de pompoen, lepel de pitten er uit en snijd de pompoen in parten. Leg de parten pompoen op de bakplaat. Pel de uien en snijd in kwarten, verdeel dit tussen de parten pompoen op de bakplaat. Kneus de teentjes knoflook en verdeel dit ook rondom de pompoen. Strooi de blaadjes rozemarijn en salie over de pompoen, besprenkel met olijfolie. Bak dit 40 minuten in de oven totdat de pompoen mooi zacht is.
3
Stap 3
Schep het vruchtvlees van de pompoen uit de schil in een grote pan. Voeg de knoflook en ui er ook bij. Voeg de bouillon er bij en pureer het geheel. Voeg een beetje honing toe en kook dit een paar minuten door. Breng eventueel op smaak met extra zout en peper.
4
Stap 4
Tip: voeg extra water of bouillon toe als de soep te dik is. Dit is afhankelijk van de grootte van de pompoen die je hebt gebruikt.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Gevulde varkenshaas met truffeltapenade
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta

16 reacties

Annemay

Voor een beetje pit enkele druppels tabasco toegevoegd.

Laat een bericht achter

Corry

goede morgen, ik ga straks de pompoensoep maken, ben benieuwd.

Laat een bericht achter

Margreet

Dit is een heerlijke pompoensoep. Ik laat de pompoen gewoon in de schil en pureer het mee. Nog meer gemak.

Laat een bericht achter

Julia

Super lekker soepje!

Laat een bericht achter

Leonie Dominicus

De "soep" staat in de oven...............wat een leuk recept. Ik zocht een voorgerechtje voor bij een tapasborrel en dit is hem geworden. Het ruikt nu al verrukkelijk.........jammer dat ik de geur niet mee kan sturen!

Laat een bericht achter

Leonie Dominicus

Hij is klaar en te lekker! Heerlijk simpel om te maken! Dank voor het recept!

Irma

Soepje net gemaakt, smaakt heerlijk! Dank je wel voor het recept!

Laat een bericht achter

Hans

Geweldig recept! Ik heb net met verbazing genoten van een soep van eigen hand(niet mogelijk zonder Brenda's recept). Dank je Brenda, ik houd je site in de gaten.

Laat een bericht achter

Heleen

Heerlijke soep! Bij gebrek aan honing gembersiroop toegevoegd. Top!

Laat een bericht achter

Pien

Wij vonden het heerlijk! Gisterenavond gemaakt, vanavond opgewarmd en de honing toegevoegd. Wordt toegevoegd aan ons receptenboek!!!

Laat een bericht achter

Monique

Ik ben deze soep op dit moment aan het maken ;) hoop dat deze zal smaken!

Laat een bericht achter

Monique

Gemaakt en geproefd, het smaakt niet vies maar is toch niet helemaal mijn smaak.

hannema-annemieke

Hoi Brenda, Hoe veel gram pompoen op een liter bouillion. Soep was te dik! groetjes Annemieke.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Hoi Annemieke, ik heb de pompoen niet gewogen maar gebruikte een 'gemiddelde' flespompoen. Als de soep te dik is kun het verdunnen met extra water of bouillon.

Nicole

Ik heb nog een "gewone" pompoen liggen. Morgen dus maar dit lekkere soepje gaan maken.

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Wat leuk Nicole! Ideaal voor in het weekend :)

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op