Ga naar de inhoud

Geroosterde rode biet en wortel met honing en ricotta

Geroosterde rode biet en wortel met honing en ricotta. Een verrassende combinatie van geroosterde groenten met romige ricotta, honing en pistachenootjes.
20 minuten Voorbereidingstijd
25 minuten Bereidingstijd
Delen op

Geroosterde rode biet en wortel met honing en ricotta

Geroosterde rode biet en wortel met honing en ricotta. Een warme salade, of niet?

Geroosterde rode biet en wortel met honing en ricotta

Een verrassende combinatie van geroosterde groenten met romige ricotta, zoete honing en zoute pistachenootjes.

Kunnen we dit beschouwen als de eerste salade van het lente-seizoen? Ik vind van wel, als je het koud eet. Het is een overgangsrecht. De smaken en ingrediënten doen winters aan. Je kunt het zowel koud als warm eten. Net wat je zelf lekker vindt.

Geroosterde rode biet en wortel met honing en ricotta

Geroosterde rode biet en wortel met honing en ricotta

 

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze geroosterde rode biet en wortel met honing en ricotta

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden, bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Kook de stukken wortel 10 minuten voor.
3
Stap 3
Verdeel de bieten en wortelen allebei over een zijde van de bakplaat. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
4
Stap 4
Rooster de bieten en wortelen 25 minuten in de oven.
5
Stap 5
Roer in een kom de ricotta los en voeg de honing en rozemarijn toe. Breng op smaak met zout en peper. Roer door elkaar zodat alles goed gemengd is.
6
Stap 6
Verdeel de spinazie over een schaal of de borden. Verdeel hierover de warme geroosterde bieten en wortelen, samen met de honing-ricotta. Bestrooi tot slot met de pistachenootjes.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Tarte tartin van sjalot en wortel
Bladerdeegkrans met zalm en MonChou
Gourmethapjes met vlees, tips gourmetten
Carpaccio bonbon op krokant bladerdeeg

1 reacties

Klazien

Erg lekker! Verrassende smaken

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op