Geroosterde zoete aardappel met burrata en pestodressing

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inGeroosterde zoete aardappel met burrata en pestodressing
Bewaren
Geroosterde zoete aardappel met burrata en pestodressing. Dit is een topcombinatie waardoor je in een handomdraai een heerlijk groentegerecht op tafel hebt staan. Ideaal als lekkere lunch, of als bijgerecht bij de barbecue of een etentje.

Lekker groentegerecht
Dit is zo’n lekker recept, dit wordt je nieuwste lunch-obsessie. Tenminste, die van mij is het zeker! Wie zegt dat het lastig is om groenten bij de lunch te eten: probeer dit recept zeker! Gekarameliseerde zoete aardappel uit de oven, geserveerd met romige pestomayonaise en een heerlijke bol burrata.
Een topcombinatie waardoor je in een handomdraai een heerlijk groentegerecht op tafel hebt staan dat smaakt als een snack. Echt!
Geroosterde zoete aardappel uit de oven
Ik ben dol op gerechten die eruitzien als een feestje, maar waar je weinig voor hoeft te doen. Deze zoete aardappelpartjes rooster je in de oven met een mix van specerijen en een beetje honing. Daardoor worden ze heerlijk gekarameliseerd – zacht vanbinnen en een beetje knapperig vanbuiten.

Geroosterde zoete aardappel met burrata en pestodressing
Dit is zo’n makkelijk recept met zoete aardappel om te maken. Eerst verwarm je de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Was eerst de zoete aardappels goed en snijd ze vervolgens in kwarten en verdeel ze over de bakplaat. Meng in een kommetje het knoflookpoeder met het uienpoeder, paprikapoeder, chilipoeder, de olijfolie, honing en het zout. Verdeel het mengsel vervolgens over de aardappelparten en rooster de aardappels dan 30 – 35 minuten in de voorverwarmde oven.
Meng in de tussentijd de pesto met de mayonaise. Garneer de zoeteaardappelparten voor het serveren met de pestomayonaise, eventueel extra pesto en de bol burrata. Breng op smaak met (grove) peper.

Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze geroosterde zoete aardappel met burrata en pestodressing
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Was de zoete aardappels goed en snijd ze vervolgens in kwarten. Verdeel ze over de bakplaat.Stap 3
Meng in een kommetje het knoflookpoeder met het uienpoeder, paprikapoeder, chilipoeder, de olijfolie, honing en het zout. Verdeel het mengsel vervolgens over de aardappelparten en rooster de aardappels dan 30 – 35 minuten in de voorverwarmde oven.Stap 4
Meng in de tussentijd de pesto met de mayonaise.Stap 5
Garneer de zoeteaardappelparten voor het serveren met de pestomayonaise, eventueel extra pesto en de bol burrata. Breng op smaak met (grove) peper.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze geroosterde zoete aardappel met burrata en pestodressing
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Was de zoete aardappels goed en snijd ze vervolgens in kwarten. Verdeel ze over de bakplaat.Stap 3
Meng in een kommetje het knoflookpoeder met het uienpoeder, paprikapoeder, chilipoeder, de olijfolie, honing en het zout. Verdeel het mengsel vervolgens over de aardappelparten en rooster de aardappels dan 30 – 35 minuten in de voorverwarmde oven.Stap 4
Meng in de tussentijd de pesto met de mayonaise.Stap 5
Garneer de zoeteaardappelparten voor het serveren met de pestomayonaise, eventueel extra pesto en de bol burrata. Breng op smaak met (grove) peper.Ben je opzoek naar recept inspiratie?
Meld je gratis aan voor mijn nieuwsbrief, en ontvang wekelijks de lekkerste recepten in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in