Goulash
Bewaren
Yes, goulash! Een heerlijk warm stoofgerecht. Perfect voor deze tijd van het jaar. Een lekker goulash-recept zou je dan ook zeker in je kookrepertoire moeten hebben deze donkere maanden van het jaar.
Wat is goulash?
Goulash, ook wel bekend als “gulyás” in het Hongaars, is een stoofpot die zijn oorsprong vindt in Hongarije. We kunnen wel zeggen dat het een Hongaarse klassieker is. Een eenvoudige maar smaakvolle stoofschotel, meestal gemaakt van rund- of varkensvlees.
De basis van dit recept bestaat uit mals stoofvlees met ui, paprika en kruiden. Bereid (of gestoofd) in een heerlijke tomaat-achtige saus. Een favoriet!
Hoe maak je goulash?
Het is eenvoudig om goulash te maken. Het stoofvlees is de basis, in dit geval gebruik ik runder sucadelappen maar je kunt bijvoorbeeld ook varkensvlees gebruiken. Naast het vlees vormen uien, knoflook en paprika de basis van de Hongaarse stoofpot. Tomatenpuree en paprikapoeder zorgen daarbij voor de kenmerkende ‘goulashsmaak’.
Het vlees braden we aan in de pan, met paprikapoeder en komijnzaad. Daarbij gaat de passata. Het vlees laten we even stoven en daarna voegen we paprika en champignons toe dat we ook lekker even laten mee sudderen met de stoofschotel.
Soep of een stoofpotje?
Is het een stoofpotje? Is het een soep? Het zit er een beetje tussenin. De bouillon is wat dunner dan bij een stoofschotel, omdat er geen bloem in zit.
Scroll naar beneden voor de receptkaart met het compleet uitgewerkte recept van dit lekkere goulash recept.
Goulash recept
Goulash wordt geserveerd met aardappels of met rijst, maar net wat je voorkeur heeft. Ik maak het vaak met rijst en ik garneer het bord met wat verse peterselie. Het is ook lekker om een scheutje zure room toe te voegen aan het bord. Smullen!
Variëren
Het traditionele goulash recept is heerlijk, maar het is ook leuk om daar eens mee te variëren. Voeg ander vlees toe of varieer met groenten. Op de website hebben we eerder een snel goulash-recept met biefstukreepjes gedeeld, en een heerlijke goulashsoep.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze goulash
Stap 1
Fruit in een hapjespan de ui met de knoflook aan. Doe hierna de paprikapoeder en komijnzaad erbij. Bak dit een minuutje mee voor je het vlees toevoegt. Bak het vlees rondom aan.
Stap 2
Doe de passata, runderbouillon en balsamicoazijn erbij. Laat dit mengsel sudderen
Stap 3
Doe na 2,5 uur de champignons en paprika’s erbij en verwarm dit ook nog een uur mee met de stoofschotel.
Stap 4
Serveer de goulash met aardappelpuree of rijst.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze goulash
Stap 1
Fruit in een hapjespan de ui met de knoflook aan. Doe hierna de paprikapoeder en komijnzaad erbij. Bak dit een minuutje mee voor je het vlees toevoegt. Bak het vlees rondom aan.
Stap 2
Doe de passata, runderbouillon en balsamicoazijn erbij. Laat dit mengsel sudderen
Stap 3
Doe na 2,5 uur de champignons en paprika’s erbij en verwarm dit ook nog een uur mee met de stoofschotel.
Stap 4
Serveer de goulash met aardappelpuree of rijst.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
1 reacties
Es
Geen beoordeling, enkel n opmerking: de stoofpot die wij goulash noemen heet in Hongarije pörkölt. Goulash is soep.