Ga naar de inhoud

Snelle goulash met biefstukreepjes

Goulash, maar dan een snelle variant. Deze goulash van biefstukreepjes is een echt makkelijke maaltijd. Snel klaar, en super lekker!

30 minuten Bereidingstijd

Snelle goulash met biefstukreepjes

Tijd voor een hele lekkere snelle makkelijke maaltijd. Goulash met biefstukreepjes. Goulash met een twist. Sneller, zonder riblappen maar minstens net zo lekker! En eigenlijk is dit een recept die jullie pas over paar dagen kunnen maken.. Hoe dat zit? Scroll daarvoor snel naar beneden!

Snelle goulash van biefstukreepjes

Met dit recept lopen we 4 dagen vooruit. Want op 19 november 2021 staat hij in de scheurkalender!

Toen ik dit recept van snelle goulash met biefstuk had ontwikkeld vond ik het zo’n geniaal idee. Dat ik het echt jammer vond dat het nog meer dan 1,5 jaar zou duren voor iemand anders hem zou koken. Ik heb het nu toch een paar dagen naar voren gehaald. Want jullie kunnen er nu alvast mee aan de slag!

Ook dit jaar is er weer een scheurkalender verkrijgbaar, de 4e editie alweer. De makkelijke maaltijden scheurkalender is dé kalender die in 2022 zorgt voor gevarieerde en lekkere maaltijden. We delen 250 hoofdgerechten, waarvan 150 nieuwe recepten. Vlees, vis en vegetarische gerechten wisselen we af en de gerechten staan binnen 30 minuten op tafel. Klik hier voor alle informatie en om jouw exemplaar te bestellen, op = op! Pssst, het is ook een ideaal cadeautje voor de feestdagen!

Snelle goulash van biefstukreepjes

Snelle goulash met biefstukreepjes

Goulash moet lang sudderen, daar wordt het vlees en de saus lekkerder van. Jammer dat ik het recept voor echte goulash met riblappen niet voor de scheurkalender kan gebruiken. De bereiding is te lang, bij de makkelijke maaltijden scheurkalender gaan we voor snellere recepten. Toen bedacht ik dat ik de riblappen ook kan vervangen door biefstukreepjes. Hierdoor ontstaat een snelle versie van goulash met biefstukreepjes.

Om de lekkere goulash-saus te maken gebruik ik paprikapoeder met komijnzaad, knoflook, ui, passata en balsamicoazijn. Dit maakt samen een lekker sausje waar we de paprikareepjes en biefstukreepjes mee mengen.

Serveer de snelle goulash met biefstuk met gekookte rijst of aardappelen.

Snelle goulash van biefstukreepjes

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Fruit in een hapjespan de helft van de ui. Doe hierna de helft van de knoflook, paprikapoeder en komijnzaad erbij. Bak dit een minuutje mee voor je de champignons en paprika’s toevoegt.
2
Stap 2

Bak dit 5 minuten mee voor je de biefstukreepjes toevoegt. Bak dit 4 minuten mee en haal de groenten met biefstukreepjes hierna uit de pan.

3
Stap 3

Fruit de overige ui in olie en doe de rest van de knoflook en kruiden erbij. Bak een minuutje mee voor je de passata en balsamicoazijn toevoegt. Laat dit mengsel nog 10 minuten sudderen voor je de biefstuk met groenten toevoegt en nog even kort mee verwarmt.

4
Stap 4
Serveer de snelle goulash hierna meteen.
5
Stap 5
Tip: lekker met aardappels of rijst.
Bekijk ook andere recepten
Courgettequiche met pesto
Gevulde courgette met kip pesto
Rijstbowl met zoete aardappel en pindadressing
curry met kip en spinazie

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op