Ga naar de inhoud

Green Lizzard – Mocktail met munt en limoen

Vrijdag, bijna weekend! En in het weekend hebben we wel iets lekkers verdiend toch? Vandaag geen recept om te eten, maar een lekker verfrissend drankje. Een mocktail! Deze green lizzard is een alcoholvrije cocktail met munt, limoen en komkommer. Een soort alcoholvrije Mojito. Lekker! Ik moet eerlijk zeggen dat ik...
15 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Green Lizzard – Mocktail met munt en limoen

Vrijdag, bijna weekend! En in het weekend hebben we wel iets lekkers verdiend toch? Vandaag geen recept om te eten, maar een lekker verfrissend drankje. Een mocktail! Deze green lizzard is een alcoholvrije cocktail met munt, limoen en komkommer. Een soort alcoholvrije Mojito. Lekker!

Ik moet eerlijk zeggen dat ik vooral op mooie zonnige dagen een wijntje of ander drankje met alcohol soms wel mis. Gelukkig zijn er tegenwoordig meer dan genoeg alcoholvrije alternatieven. Ik ga zelf meestal groene ijsthee (op dit moment mijn favoriet), bruisend water met citroen, een 0% Jillz of biertje. Maar je kunt er ook iets meer werk van maken en een mocktail op tafel zetten.

Green lizzard mocktail

Green Lizzard – Mocktail met munt en limoen

Ik ben zelf geen held die ingrediënten gaat mengen en talloze mocktails samenstelt. Ik kom niet verder dan vlierbloesemsiroop met citroen of munt (wel erg lekker trouwens!). Maar gelukkig hoeft dat ook niet, want The Holy Kauw Company heeft de oplossing: Limonade. Een boek boordevol alcoholvrije drankjes voor volwassenen.

In Limonade vind je meer dan 50 recepten voor alcoholvrije drankjes. Van siroop tot mocktail, ijsthee en shrub. Frisse drankjes, zoet en hartig. Je vindt het allemaal in dit boek. Klik hier voor meer informatie, en om het boek te bestellen via bol.

Toen vorige week op een zonnige dag Limonade doorbladerde kreeg ik direct dorst. En dus ging ik aan de slag. Deze green lizzard lijkt op een alcoholvrije mojito. Met munt, komkommer en limoen. En misschien wel het aller belangrijkste ingrediënt? Een klein beetje suiker!

Het perfecte (alcoholvrije) drankje op een mooie zomerdag.

Green lizzard mocktail

Green lizzard mocktail

Ingrediënten

glazen

Voor de garnering

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze green lizzard – mocktail met munt en limoen

Voorbereiding: 15 minuten
Stap 1
Verdeel de komkommer over de glazen. Doe hetzelfde met het limoensap, de munt en de rietsuiker.
2
Stap 2
Vijzel de Ingredienten met een cocktailstamper tot de komkommer fijn is en de suiker opgelost.
3
Stap 3
Vul de glazen tot de rand met crushed ijs en giet hierop het bruiswater. Maak de mocktail af met komkommerlinten, plakjes limoen een takje munt.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Romige pasta met asperge en pesto
Krieltjessalade met lentegroenten en honing-mosterd
Eton mess met lemoncurd

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op