Ga naar de inhoud

Groenteballetjes met zoetzure Hawaii saus

Deze groenteballetjes met zoetzure Hawaii saus zijn weer eens iets anders dan een satéstokje op de bbq. Combineer de groentespiesjes met een zomerse sausje en eet smakelijk!

15 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Groenteballetjes met zoetzure Hawaii saus

Iets lekkers voor op de barbecue: groenteballetjes met zoetzure Hawaii saus. Dàt is weer eens wat anders dan kipsaté! En deze saus is ook erg lekker bij gehaktballetjes of een witvisje.

We zitten inmiddels volop in het barbecue seizoen. Het weer bij ons in Nederland is vaak wisselvallig, maar gelukkig hebben we al een aantal mooie dagen gehad waarop de barbecue aan kon. En ik heb goede hoop dat we hem dit weekend ook weer aan kunnen steken!

Bij de barbecue denk je al snel aan vlees, maar wat dacht je er van om eens een lekker groenteballetje op de barbecue te bereiden?

Tivall groenteballetjes barbecue

Tivall heeft verschillende producten in het assortiment die heel goed op de barbecue bereid kunnen worden. Ideaal als je vegetarisch eet of bij de barbecue iets anders wilt serveren dan vlees of vis.

Een leuke tip: op de website van Tivall maak je nu kans op een reis naar New York! Klik op de grote actie-banner op de website en vul hier de code in die vermeld staat op de verpakking van jouw Tivall-product. Naast de verschillende prijzen krijg je ook nog eens 50% korting op je vervolgaankoop van Tivall.

De groenteballetjes van de barbecue zijn extra lekker als je er een zomers sausje bij serveert. Daarom geef ik je het recept van deze lekkere zoetzure hawaii saus. Niet alleen lekker bij groenteballetjes, ook bij een ander stukje vlees of vis smaakt deze saus goed.

Barbecue groenteballetjes met zoetzure saus

Ingrediënten

spiesjes

Extra benodigd:

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze groenteballetjes met zoetzure hawaii saus

Voorbereiding: 15 minuten
Stap 1

Week de satéprikkers in een bakje met water. Rijg de groenteballetjes aan de prikkers.

2
Stap 2
Schil de gember en snijd dit fijn, pers de knoflook uit. Verwarm een beetje olie in een pannetje en fruit de gember en knoflook hierin kort aan. Snijd de ananasstukjes fijn. Voeg de ketchup, azijn, sojasaus, maizena en basterdsuiker samen met de ananasstukjes en het siroop toe aan de saus.
3
Stap 3
Breng de saus aan de kook, roer regelmatig door en laat dit 3 minuten zachtjes pruttelen op laag vuur.
4
Stap 4
Bak de spiesjes met groenteballetjes op de barbecue mooi goudbruin en gaar.
5
Stap 5
Serveer de groenteballetjes met de zoetzure Hawaii saus.

De producten van Tivall zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn.

Dit artikel is een samenwerking met Tivall, lees mijn disclaimer

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Bladerdeegkrans met zalm en MonChou
Gourmethapjes met vlees, tips gourmetten
Romige kerstbroodjes
Plaattaart met krokante kip en honing-mosterd

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op