Groentelasagne met bechamelsaus
Bewaren
Lasagne is altijd goed. Zeker deze groentelasagne met bechamelsaus. Een lasagne met lekker extra veel groenten. Een echte vegetarische groentenlasagne.
Lasagne met groenten
Groentelasagne kunt je op vele manieren maken. Deze keer ben ik gegaan voor een klassieke lasagne met tomatensaus, lasagnebladen en bechamelsaus. De vulling is vegetarisch, zonder gehakt maar met extra veel roerbakgroenten in de tomatensaus verwerkt. Samen maakt dat een heerlijke lasagne.
Groentelasagne met bechamelsaus
Deze lasagne is simpel om te maken, en hoeft ook minder lang te sudderen zoals de lasagne alle bolognese. Al mag het wel hoor, langer sudderen. Dat komt de smaak altijd ten goede.
De tomatensaus bereiden we in dit geval van een voorgesneden groentemix zoals een zak roerbakgroenten of een macaroni/spaghetti pakket. Met daarbij champignons, een uitje en knoflook. Dit brengen we op smaak met Italiaanse kruiden en we voegen passata toe.
De lasagne schotel bouwen we op uit laagjes tomaten-groentesaus en (volkoren) lasagnevellen. Eindig met een laagje saus en verdeel hierover de bechamelsaus. Bestrooi dit met geraspte Parmezaan en bak de groentelasagne met bechamelsaus 30 minuten in de oven. Serveer de groentelasagne met bechamelsaus hierna direct.
Vegetarische groentelasagne met bechamelsaus
Deze vegetarische lasagne is zo lekker. Laagjes champignons, groenten en tomatensaus, met een zelfgemaakte bechamelsaus en lasagnebladen. Je eindigt met een laagje groentesaus. Verdeel hierover de bechamelsaus en bestrooi dit met geraspte Parmezaan.
Lees snel verder voor de receptkaart met daarin het complete uitgewerkte recept van de groentelasagne.
Lasagne variatierecepten
Heb je na de groentelasagne met bechamelsaus de smaak te pakken en kun je meer gevarieerde recepten op de traditionele lasagne gebruiken? Dan tippen we je graag deze toppers van de website:
Ingrediënten
Voor de bechamelsaus
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze groentelasagne met bechamelsaus
Stap 1
Verwarm een grote koekenpan of hapjespan met olie op het vuur. Fruit de ui met knoflook aan. Doe hierna de champignons erbij en bak deze even aan voor je de groenten toevoegt. Bak de groenten 10 minuten mee.Stap 2
Doe hierna de passata en Italiaanse kruiden erbij en breng op smaak met zout en peper. Laat het mengsel op zacht vuur 15-20 minuten pruttelen.Stap 3
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.Stap 4
Bereid ondertussen de bechamelsaus: Laat de boter op zacht vuur smelten in een pannetje. Voeg de bloem erbij als de boter gesmolten is en roer dit met een houten lepel door. Laat de bloem op zacht vuur garen zodat een roux ontstaat.Stap 5
Als de roux wit wordt en een beetje zanderig is, is het klaar. Meng met een garde een beetje koude melk door de roux, roer dit door en voeg geleidelijk de rest van de melk toe zodat een gladde saus ontstaat. Breng de bechamel op smaak met nootmuskaat, peper en zout.Stap 6
Verdeel laag voor laag de groentesaus en lasagnebladen over de ovenschaal. Eindig met een laagje groentesaus. Verdeel hierover de bechamelsaus en bestrooi dit met geraspte Parmezaan.Stap 7
Bak de groentelasagne hierna 30 minuten in de oven gaar.Stap 8
Serveer de groentelasagne hierna direct.Ingrediënten
Voor de bechamelsaus
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze groentelasagne met bechamelsaus
Stap 1
Verwarm een grote koekenpan of hapjespan met olie op het vuur. Fruit de ui met knoflook aan. Doe hierna de champignons erbij en bak deze even aan voor je de groenten toevoegt. Bak de groenten 10 minuten mee.Stap 2
Doe hierna de passata en Italiaanse kruiden erbij en breng op smaak met zout en peper. Laat het mengsel op zacht vuur 15-20 minuten pruttelen.Stap 3
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in.Stap 4
Bereid ondertussen de bechamelsaus: Laat de boter op zacht vuur smelten in een pannetje. Voeg de bloem erbij als de boter gesmolten is en roer dit met een houten lepel door. Laat de bloem op zacht vuur garen zodat een roux ontstaat.Stap 5
Als de roux wit wordt en een beetje zanderig is, is het klaar. Meng met een garde een beetje koude melk door de roux, roer dit door en voeg geleidelijk de rest van de melk toe zodat een gladde saus ontstaat. Breng de bechamel op smaak met nootmuskaat, peper en zout.Stap 6
Verdeel laag voor laag de groentesaus en lasagnebladen over de ovenschaal. Eindig met een laagje groentesaus. Verdeel hierover de bechamelsaus en bestrooi dit met geraspte Parmezaan.Stap 7
Bak de groentelasagne hierna 30 minuten in de oven gaar.Stap 8
Serveer de groentelasagne hierna direct.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.