Ga naar de inhoud

Snelle lasagne van ravioli

Lasagne die binnen 30 minuten op tafel staat? Kan dat? Ja dat kan! Met deze snelle lasagne van ravioli kun je in een mum van tijd aan tafel!
10 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden.
2
Stap 2
Warm de pastasaus met de tomatenblokjes en een half blik water op in een pan. Voeg er handje voor handje de verse spinazie aan toe tot deze geslonken is.
3
Stap 3
Doe 1/3 van de saus op de bodem van een ovenschaal. Verdeel hierover de helft van de ravioli. Verdeel hierover 1/3 van de geraspte kaas.
4
Stap 4
Doe hieroverheen weer 1/3 van de saus, de andere helft van de ravioli en weer 1/3 van de geraspte kaas.
5
Stap 5
Verdeel daaroverheen de rest van de saus en de rest van de geraspte kaas.
6
Stap 6
Bak de snelle lasagne van ravioli in 25-30 minuten af in de oven tot de ravioli gaar is en de kaas bovenop bruin. Controleer voordat je de lasagne uit de oven haalt of de ravioli gaar is. Laat de schaal anders nog wat langer in de oven staan.
7
Stap 7
Serveer meteen.

Snelle lasagne van ravioli

Toen ik op Pinterest een snel recept voor lasagne vond, wist ik meteen dat dit een echt recept was voor op BrendaKookt. Ik vond het een briljant idee: ravioli gebruiken als lasagnebladen waardoor je lasagne supersnel in elkaar zit en heel makkelijk te maken is! Deze snelle lasagne van ravioli is sindsdien een hit hier thuis. 

Snelle lasagne van ravioli

Snelle lasagne van ravioli

In plaats van lasagnebladen gebruik je ravioli voor deze schotel. Ik gebruikte de gedroogde variant, maar je kunt ook de verse variant gebruiken, dan ben je nog sneller klaar!

Wat heel fin is: je kunt lekker variëren met dit recept. Gebruik bijvoorbeeld de ene keer ravioli met vleesvulling en de volgende keer ravioli met een vulling van kaas of groenten. Het kan allemaal!

Het resultaat is lekker zacht en ook heerlijk vullend. Snel proberen!

Snelle lasagne van ravioli

Bekijk ook andere recepten
Brownie recept

1 reactie

Salina Wiggerts

Voor hoeveel personen is dit gerecht? Ziet er echt heerlijk uit!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op