Ga naar de inhoud

Hammousse met komkommer

Vandaag geef ik je een recept van een gerechtje dat je heel goed van te voren kunt klaarmaken. Ideaal als je makkelijk wilt doen, maar ook er mensen komen eten. Hammouse met komkommer is een lekker fris gerechtje. And i love it! Dit gerechtje is geïnspireerd op dit hapje dat op verjaardagen altijd een hit
Delen op

Hammousse met komkommer

Hammousse txt

Vandaag geef ik je een recept van een gerechtje dat je heel goed van te voren kunt klaarmaken. Ideaal als je makkelijk wilt doen, maar ook er mensen komen eten.

Hammouse met komkommer is een lekker fris gerechtje. And i love it!

Dit gerechtje is geïnspireerd op dit hapje dat op verjaardagen altijd een hit is. En als ik het zo mag inschatten was deze amuse ook een hit op het etentje. Een leuke tip als je een lekker fris tussengerecht of amuse wilt serveren.

Hammousse 02

Hammousse met komkommer

Bereidingstijd 20 minuten plus 1 uur tijd om op te stijven

Ingrediënten voor 8 – 10 personen:

  • 2 pakjes monchou
  • 100 gram slagersham
  • 2 eetlepels yoghurt
  • halve komkommer
  • kerrie
  • peper en zout
  • cress ter garnering

Bereiding

Het is handig om de monchou even op kamertemperatuur te laten komen zodat het gemakkelijker mengt met de overige ingrediënten.
Snijd de ham in reepjes, houdt een beetje van de ham apart voor de garnering van de mousse.

Mix met de staafmixer de monchou met hamreepjes, yoghurt, kerrie, peper en zout.
Laat de mousse hierna ongeveer een uur in de koelkast opstijven, hierdoor wordt de mousse rijker van smaak omdat de monchou de overige smaken opneemt.

Schil de komkommer, verwijder het zaad en snijd de komkommer in kleine blokjes. Verdeel een beetje komkommer over de glaasjes en spuit hier de hamousse over. Garneer dit met hamreepjes en een plukje cress.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
3x Bavettespiesjes
Snelle lunchsalade met pesto en kip
Amandeltaart met bramen en passievrucht
Spaghetti met kip en mozzarella in citroen-knoflooksausje

10 reacties

Maira-Louise

Kan je kwark gebruiken in plaats van yoghurt?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Dat kan Maria-Louise, kwark is iets dikker van structuur

Tineke Bogers

Hoi, welke yoghurt gebruik je hier voor?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Ik heb volle yoghurt gebruikt

Wies

Heb de komkommer wat meer smaak gegeven met wat zout een een beetje azijn. Had er veel succes mee.

Laat een bericht achter

Gemma

Een heerlijk gerecht, bedankt Brenda

Laat een bericht achter

Dominiek

Mmmmm, wil ik zeker proberen!!!. Je spreekt over een pakje monchou ..... Hoeveel gram is dat en met wat kan ik monchou vergelijken.... Is hier in België niet zo te vinden....

Laat een bericht achter

Karin

Alle soorten roomkaas kan je gebruiken

Jennifer

Dat ziet er heerlijk uit! Ik denk dat de combinatie van komkommer en ham heel erg lekker is. Twee weken geleden had ik ook een heerlijke hapje met ham gegeten in combinatie met courgette, ook heerlijk. Misschien een idee om binnen twee weken als hapje voor mijn verjaardag te maken!

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Ja, een heerlijke combi. Dit hapje met monchou en ham is ook een topper: https://brendakookt.nl/2012/12/30/ham-monchou-hapjes/ (wel zonder komkommer ;))

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op