Ga naar de inhoud

Hartige taart van courgette en champignons

Er staat een lekkere hartige taart van courgette en champignons voor jullie klaar! En ik kon het niet laten om een beetje geitenkaas over de taart te verbrokkelen voor ik hem in de oven schoof. Dus courgette, champignons én geitenkaas vandaag. Het is al weer vrijdag, de eerste week van...
25 minuten Voorbereidingstijd
40 minuten Bereidingstijd
Delen op

Hartige taart van courgette en champignons

hartige-courgettetaartEr staat een lekkere hartige taart van courgette en champignons voor jullie klaar! En ik kon het niet laten om een beetje geitenkaas over de taart te verbrokkelen voor ik hem in de oven schoof. Dus courgette, champignons én geitenkaas vandaag.

Het is al weer vrijdag, de eerste week van januari zit er bijna op. Ik hoop dat het jaar voor jullie goed is begonnen. Voor mij was het een vakantie week, dus dat is al snel goed. Ondanks dat het vakantie was en ik niet voor mijn blog aan de slag zou gaan kon ik het niet laten om toch een nieuw receptje te koken. En ja dan kan er net zo goed een foto van maken en het receptje voor jullie uitwerken.

Ook als je met zijn tweeën bent (of twee en een beetje zoals in mijn geval) kun je deze taart in deze grootte maken. Het is namelijk erg lekker om de taart de volgende dag als lunch te eten. Koud of warm. Maar je kunt de punten ook invriezen zodat je het kunt bewaren.

quiche-courgette-met-champignons-en-geitenkaas

Hartige taart van courgette en champignons

Ingrediënten

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze hartige taart van courgette en champignons

Voorbereiding: 25 minuten
Bereiding: 40 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 ºC en vet de springvorm/quichevorm in. Snijd de courgette in dunne plakjes (eventueel met keukenmachine of mandoline). Snijd de champignons in plakjes.
2
Stap 2
Bak de champignons in een koekenpan met olijfolie aan.
3
Stap 3
Klust de eieren los in een grote kom en meng de bloem, tijm, peper en zout er door. Roer de geraspte kaas door het eimengsel.
4
Stap 4
Bekleed de bakvorm met deeg. Verdeel het eimengsel over de bodem. Verdeel de plakjes courgette en champignon over het eimengsel. Verbrokkel de geitenkaas erover en bestrooi tot slot met pijnboompitten.
5
Stap 5
Bak de hartige taart 40 minuten in de oven zodat het deeg gaar en het eimengsel gestold is.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Fetaspread met geroosterde courgette
Knapperige perentaart met karamel
Naan met bloemkoolshoarma
Quesadilla's met gehakt en paprika

14 reacties

Amber

Hoe ver van te voren kan ik de taart maken?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Amber, de taart kun je van te voren maken. Ik zou hem dan ook direct 30-40 minuten afbakken. Tot het ei gestold is. Voor het serveren verwarm je de naar dan nog een keer korter in de oven. Om op te warmen.

Monique

Kan ik minder eieren gebruiken en slagroom toevoegen? Wat is dan n goede verhouding, 4 eieren en 150 ml slagroom?

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Dat zou je zelf even moeten testen, ik voeg eigenlijk nooit slagroom toe aan mijn hartige taarten dus heb hier geen ervaring mee.

Stella

Leuk recept maar vulling mag zachter: 1 ei minder en melk toevoegen en bloem achterwege laten.

Laat een bericht achter

I M L paling

heerlijke taart maak hem van tevoren als we dan weg zijn geweest alleen maar even opwarmen

Laat een bericht achter

Manon

Dit is een erg lekker recept. Makkelijk van te voren te maken en op de dag zelf nog even opwarmen in de oven. Heerlijk met een groene salade. Enige aanpassing die ik had gedaan is maar 5 plakjes hartge taart deeg gebruikt en deze wat dunner gerold. Volgende keer ga ik de helft van de courgette door het ei kaas mengsel raspen en de helft in plakjes erop. Maar absoluut voor herhaling vatbaar!

Laat een bericht achter

Tamara

Wat is de afmeting van de taart vorm?

Laat een bericht achter

Janna

Ik heb deze hartige taart net gemaakt en hij is heerlijk! Ik had alleen geen tijm in huis en heb daarom rozemarijn gebruikt. Dat kan ook prima!

Laat een bericht achter

Tineke

Was alweer heerlijk! Ik heb al veel van jouw recepten gemaakt en ze zijn allemaal even lekker!

Laat een bericht achter

Dorina

Hallo Brenda, Lijkt me een heerlijk recept, ga het komend weekend maken. Wat voor bloem heb jij hiervoor gebruikt?

Laat een bericht achter

Demi | StudioKOOK

Was al van plan binnenkort weer eens een hartige taart te maken, dus dit recept komt zeker van pas!

Laat een bericht achter

Monique

Hoe groot is je springvorm voor dit recept? :)

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Deze heeft een diameter van 22 cm.

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op