Ga naar de inhoud

Indische gehaktballetjes – borrelhapje

Als je het hebt over hapjes bij de borrel dan mag een lekker gehaktballetje natuurlijk niet ontbreken. Gehaktballetjes in tomatensaus zijn altijd goed, en lust bijna iedereen. Maar het is ook weleens leuk om er net even wat anders mee te doen. Indische gehaktballetjes Bij deze Indische variant op het...
30 minuten Voorbereidingstijd

Ingrediënten

balletjes

Voor de gehaktballetjes:

Voor de saus:

Voor de garnering:

Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Snipper de ui en pers de knoflook. Meng dit met het gehakt, de sambal, ketjap, gemberpoeder, panko en snuf zout en kneed hier gehaktballetjes van.
2
Stap 2
Verwarm boter of olie in een koekenpan en bak hier de gehaktballetjes in aan.
3
Stap 3
Verwarm in een pannetje ingrediënten voor de saus. Laat dit op zacht vuur 10 minuutjes inkoken.
4
Stap 4
Doe de gare gehaktballetjes bij de saus. Garneer met sesamzaadjes en ringetjes lente ui.

Indische gehaktballetjes – borrelhapje

Als je het hebt over hapjes bij de borrel dan mag een lekker gehaktballetje natuurlijk niet ontbreken. Gehaktballetjes in tomatensaus zijn altijd goed, en lust bijna iedereen. Maar het is ook weleens leuk om er net even wat anders mee te doen.

Indische gehaktballetjes

Bij deze Indische variant op het borrelhapje gaat het twee kanten op. De balletjes hebben door het toevoegen van ketjap, sambal en gember extra pit. En we serveren ze ook nog eens in een lekker ingekookt sausje van ketjap en oestersaus. Dubbel lekker dus!

Ben je op zoek naar een ander lekker gehaktballetje? Check dan deze variant met cranberry en salie.

Indische gehaktballetjes

 

 

Bekijk ook andere recepten
Geroosterde bloemkool met komkommeryoghurt
Knoflookbrood
Rosbiefrolletjes met truffelmayonaise

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op