Ga naar de inhoud

Kaasdip met spek en maple syrup

Als je dit weekend trek heb in iets lekkers… dan moet je voor deze dip gaan. Voor de Bugles® Dipmasters 2019 maakte ik deze mega lekkere kaasdip met spek en maple syrup. Kaas, stukjes krokant spek en een vleugje maple syrup. Een combi to die for. Helemaal als je er...
15 minuten Voorbereidingstijd
Delen op

Kaasdip met spek en maple syrup

Als je dit weekend trek heb in iets lekkers… dan moet je voor deze dip gaan. Voor de Bugles® Dipmasters 2019 maakte ik deze mega lekkere kaasdip met spek en maple syrup. Kaas, stukjes krokant spek en een vleugje maple syrup. Een combi to die for. Helemaal als je er Bugles in dipt!

Kaasdip met spek en maple syrup

Er zijn van die dingen waar ik niet vanaf kan blijven. En een van die dingen is chips. En als je de chips ook nog kunt eten met een lekker dipsausje erbij ben ik helemaal om. Bugles is daar natuurlijk mega geschikt voor. Regelmatig ligt er bij mij zo’n tube met smeerkaas naast mijn schaaltje chips. Waar dippen (of vullen) jullie Bugles het liefst mee?

Maar natuurlijk kun je nog veel meer lekkere sausjes gebruiken bij de chips. Daarom organiseert Bugles de Ultimate Dip Off.

Kaasdip met spek en maple syrup

Kaasdip met spek en maple syrup

Bugles daagde mij uit om mee te doen aan de Ultimate Dipmaster verkiezing. Met mijn twee dips strijdde ik tegen 4 andere foodbloggers. Ik vermoedde al dat mijn kaasdip (die is omgedoopt tot ‘Don’t go bacon my heart’) in de smaak zou vallen. Op het nippertje niet gewonnen, ik had de tweede plaats.

Bij deze deel ik de recepten van mijn dips met jullie. Twee tegenpolen. De machtige kaasdip met spek en maple syrup en een frisse Mexicaanse roomkaasdip met groenten. Beide toppers die ik graag op feestjes serveer.

Kaasdip met spek en maple syrup

Kaasdip met spek en maple syrup

Mexicaanse roomkaasdip

Ingrediënten:

  • 150 gram roomkaas naturel
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 kleine ui, fijngesnipperd
  • 50 ml tacosaus
  • halve gele paprika, in kleine blokjes
  • 1 tomaat, zaadlijsten verwijderd en in kleine blokjes
  • 1 stengel lente ui, in ringetjes
  • Bugles Naturel of Bugles Nacho Cheese

Bereiding:

Roer de roomkaas even kort los en roer hier de mayonaise en ui door.

Verdeel het roomkaasmengsel over een schaaltje en lepel hier de tacosaus op. Roer een klein beetje door zodat het een beetje mengt, maar niet te veel.

Verdeel hierover de blokjes paprika, tomatenblokjes en de ringetjes lente ui.

Serveer de Mexicaanse roomkaasdip met Bugles Naturel of Bugles Nacho Cheese.

Dit artikel schreef ik in samenwerking met Bugles, lees mijn disclaimer.

Ingrediënten

kommetje
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze kaasdip met spek en maple syrup

Voorbereiding: 15 minuten
Stap 1
Bak in een kleine koekenpan zonder boter of olie de spekblokjes krokant.
2
Stap 2
Verwarm de boter in een pannetje. Doe de bloem er bij en verwarm dit een minuut mee. Roer tussentijds goed door.
3
Stap 3
Doe de melk bij het bloem en botermengsel. Breng aan de kook terwilj je door blijft roeren. Laat zachtjes doorkoken zodat het kan binden. Als het dik genoeg is om aan een lepel te blijven hangen zet je het vuur uit.
4
Stap 4
Roer de kaas beetje bij beetje door de saus.
5
Stap 5
Roer de maple syrup door de spekblokjes.
6
Stap 6
Breng de saus op smaak met zout, chilipoeder en paprikapoeder. Roer goed door. Roer tot slot de gebakken spekjes door de saus.
7
Stap 7
Serveer de kaasdip met spek en maple syrup met Bugles Naturel of Bugles Nacho Cheese.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Hartige banketletter - pizzaletter
Sinterklaas loempia's
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Plaattaart met witlof, brie en spek

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op