Ga naar de inhoud
1 beoordeling

Kabeljauw in citroensaus met tomaatjes

We maken er weer eens een vrijdag visdag van. En dit is een toppertje hoor, ik ben gek op dit soort gerechtjes. Op een hele simpele manier geef je super veel smaak aan een mooi stukje vis. Deze keer gaan we voor kabeljauw in citroensaus met tomaatjes. En knoflook. Want...
30 minuten Voorbereidingstijd

Ingrediënten

personen

Voor de citroensaus:

Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden. Meng in een diep bord de bloem met peterselie, paprikapoeder, komijnpoeder, zout en peper.
2
Stap 2
Meng in een ander diep bord de citroensap met olijfolie en gesmolten boter.
3
Stap 3
Dep de vis droog met keukenpapier. Haal de kabeljauw eerst door het citroenmengsel, en daarna door de bloem. Klop het overtollige bloem af.
4
Stap 4
Verwarm olie in een pan, bak de vis aan beide kanten kort aan.
5
Stap 5
Meng het overige citroenmengsel met de geperste knoflook en verdeel dit over de vis. Verdeel de cherry tomaatjes er omheen.
6
Stap 6
Verwarm de vis met de saus en tomaatjes 10 minuten in de oven. Bestrooi voor het serveren met peterselie.
7
Stap 7
Serveer de kabeljauw met citroensaus voor een complete maaltijd bijvoorbeeld met broccoli en bami.

Kabeljauw in citroensaus met tomaatjes

We maken er weer eens een vrijdag visdag van. En dit is een toppertje hoor, ik ben gek op dit soort gerechtjes. Op een hele simpele manier geef je super veel smaak aan een mooi stukje vis. Deze keer gaan we voor kabeljauw in citroensaus met tomaatjes.

En knoflook. Want ook dat is goed vertegenwoordigd in dit gerecht..

KabeljauwKabeljauw in citroensaus met tomaatjes met citroensaus met tomaatjes

Kabeljauw in citroensaus met tomaatjes

Dit receptje is super simpel, maar zo lekker. De kabeljauw wordt eerst besprenkeld met de citroensaus waarna je het door de bloem met kruiden wentelt. Hierna bak je het aan waarde je de citroensaus met daarbij knoflook weer toevoegt. Samen met de tomaatjes gaat het gerecht dan even in de oven. Waarna je een super lekker stukje vis uit de oven haalt.

Met deze kabeljauw in citroensaus met tomaatjes kun je lekker variëren. Eet het zoals ik deed met broccoli en bami, of serveer met pasta, gebakken aardappeltjes of rijst.

–> Ben je opzoek naar meer recepten met vis? Neem dan een kijkje op deze pagina met visrecepten.

Kabeljauw in citroensaus met tomaatjes

 

Bekijk ook andere recepten
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Aardappelsalade met geroosterde bloemkool
Aziatische Kipspiesjes met honing en knoflook

3 reacties

Nancy
4/5 sterren

Lekker

Laat een bericht achter

Iris

Kunnen jullie bij ovengerechten ook de bereidingswijze voor de stoomoven vermelden. Helemaal met vis. Dat is nml wel anders...

Laat een bericht achter

Rojin

Om hoeveel citroensap gaat het precies? 1,5 citroen?

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
1 beoordeling
Wil je dit recept delen?
Delen op