Ga naar de inhoud

Kabeljauw in een saus van honing met knoflook en mosterd

Lekker stukje vis uit de oven, gegaard in een lekker sausje. Kabeljauw in saus van honing, knoflook en mosterd. Lekker met gebakken aardappeltjes of rijst.
10 minuten Voorbereidingstijd
15 minuten Bereidingstijd
Kabeljauw in een sausje van honing, knoflook en mosterd

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden, vet een ovenschaal in.
2
Stap 2
Meng in een kom de honing met knoflook, mosterd, sap van ½ citroen, olie, cayennepeper, paprikapoeder en zout. Roer goed door zodat alles gemengd is.
3
Stap 3
Verdeel de vis over de ovenschaal en verdeel het mengsel erover.
4
Stap 4
Bak de vis in de oven in 15 minuten gaar.
5
Stap 5
Garneer de gebakken kabeljauw met peterselie en schijfjes citroen.

Kabeljauw in een saus van honing met knoflook en mosterd

Tijd voor een lekkere maaltijd met vis. Deze keer maakte ik kabeljauw in een saus van honing met knoflook en mosterd. Een super simpel recept, die bij ons thuis ontzettend in de smaak viel. Daarom moet hij hier op BrendaKookt.nl ook zeker gedeeld worden! Lees snel verder hoe je dit lekkere stukje kabeljauw uit de oven klaarmaakt.

Kabeljauw in een sausje van honing, knoflook en mosterd

Vis eten we eigenlijk te weinig thuis. Zonde, want het kan zo lekker zijn. En het bereiden van een lekker stukje vis of visrecept is ook echt niet moeilijk. Vaak is het juist super simpel! Wel is het zo dat we vaak hetzelfde eten, tijd voor variatie! En daarom ging ik aan de slag met dit recept.

Kabeljauw gegaard in de oven, in een lekker sausje. Hoe noem je dat? Ik heb lang lopen dubben over hoe ik dit gerecht zal noemen. Ik heb zelfs op Instagram een oproepje gedaan met de vraag of jullie me konden helpen. Maar uiteindelijk was de oplossing, noem het gewoon zoals het is. Kabeljauw in een saus van honing, knoflook en mosterd is het. Dus zo noem ik het ook.

Kabeljauw in een saus van honing, knoflook en mosterd

Dus kabeljauw in een saus van honing, knoflook en mosterd. De kabeljauw in saus bereiden we in dit geval in de oven, super simpel.

Het enige wat je hoeft te doen is de ingrediënten van het sausje te mengen. In dit geval zijn dat (best veel) honing met geperste knoflook, mosterd, citroensap, olie, cayennepeper, paprikapoeder en wat zout. Dit maakt een heerlijke zoet en kruidige saus waar we de kabeljauw in garen.

De kabeljauw leggen we in een ovenschaal en hierover verdelen we de saus. Na 15 minuten in de oven is de kabeljauw al klaar. Maak af met verse peterselie en serveer met een partje citroen.

Lekker om te serveren met gebakken aardappeltjes of rijst met groenten naar keuze.

Kabeljauw in saus van honing, knoflook en mosterd
Bekijk ook andere recepten
Ravioli met zalm en pesto
BLT Salade
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op