Ga naar de inhoud

Kapsalon traybake met kipshoarma

Een soort kapsalon, maar dan anders. Bereid als traybake in de oven, met patat, kipshaarma en paprikareepjes.
10 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd
Delen op
Een soort kapsalon, maar dan anders. Bereid als traybake in de oven, met patat, kipshaarma en paprikareepjes.

Kapsalon traybake met kipshoarma

Ik ben volledig team ‘saus ernaast’. Maar voor deze kapsalon traybake met kipshoarma maak ik een uitzondering. In dit geval mag alles erop. Zelfs de saus! Een heerlijk weekendmaaltje uit de oven. Zo eentje van weinig moeite en groots (en lekker fout) resultaat.

Een kapsalon bereid als traybake. Dat wordt smullen hoor!

Een soort kapsalon, maar dan anders. Bereid als traybake in de oven, met patat, kipshaarma en paprikareepjes.

Een patatje (of frietje) in het weekend is altijd goed wat mij betreft. De meiden zijn er dol op en ik eigenlijk ook 😉 Als ik ergens patat bestel ben ik volledig van de saus ernaast. Liever niet erop zodat de patatjes klef worden. Maar voor een goede kapsalon maak ik zo 1x per jaar een uitzondering.

Ik vond het tijd voor een echt weekendrecept. Daarom wilde ik iets doen met een trabake en patat. Ja en dan komt je dus al snel uit bij een kapsalon traybake. Met kipshoarma is dit geval.

Een soort kapsalon, maar dan anders. Bereid als traybake in de oven, met patat, kipshaarma en paprikareepjes.

Kapsalon traybake met kipshoarma

Wat mij betreft is dit een echte weekendtopper. Zo’n gerecht dat je eet op een zondag, lekker filmpje kijken op de bank. Kapsalon traybake met kipshoarma erbij. En genieten maar!

Het fijne aan traybakes is dat je er zeer weinig voor hoeft te doen om het te bereiden. En ook dat is bij deze kapsalon traybake het geval. Je verdeelt de ingrediënten over de bakplaat: in dit geval patat (of friet), kipshoarma en reepjes paprika. Dit schuif je de oven in en laat je lekker een half uurtje bakken.

Na een half uur haal je de bakplaat uit de oven en is het tijd om de kapsalon traybake af te maken. Met tomaatjes, ijsbergsla en knoflooksaus.

Ik heb in dit geval een combinatie van oven-patat en zoeteaardapel friet gebruikt. Je kunt ook voor één van deze twee gaan als je dat lekkerder vindt.

Scroll naar beneden in dit artikel om de receptkaart met het complete uitgewerkte recept van de kapsalon traybake met kipshoarma te bekijken.

Een soort kapsalon, maar dan anders. Bereid als traybake in de oven, met patat, kipshaarma en paprikareepjes.

Andere recepten met patat (of friet)

Heb je nog meer trek gekregen en wil je vaker iets anders dan een standaard patatje met? Dan tip ik je graag deze topper met patat (of friet) die ook op de website online staan:

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze kapsalon traybake met kipshoarma

Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Verdeel de patat en zoete aardappelfriet over de bakplaat. Verdeel hierover en tussen de kipshoarma en paprikareepjes. Bestrooi met geraspte kaas.
3
Stap 3
Verwarm de kapsalon traybake 30 minuten in de oven.
4
Stap 4
Serveer met ijsbergsla en knoflooksaus.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Tarte tartin van sjalot en wortel
Bladerdeegkrans met zalm en MonChou
Gourmethapjes met vlees, tips gourmetten
Carpaccio bonbon op krokant bladerdeeg

2 reacties

Ronald van Ginkel

Deze traybake is superlekker !!! In de ingredientenlijst ontbreken de tomaatjes.

Laat een bericht achter

Karin

Hi Brenda, De traybake was heel erg lekker! Wil je de trostomaatjes nog toevoegen aan de ingrediëntenlijst en benoemen in je recept? Op naar nog meer heerlijke recepten van jouw website!! Groeten, Karin

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op