Kerstboom cupcakes
Bewaren
Een leuk receptje voor de kids, kerstboom cupcakes. Cupcakes in de vorm van een kerstboom. Met botercrème, chocolade en M&M’s. Eenvoudig om te maken, en ontzettend lekker!
Als er een ‘gerecht’ is dat de meiden altijd lekker vinden zijn het wel cupcakes. En dat is dan vooral natuurlijk omdat ze cupcakes zelf kunnen versieren met sprinkels. Toen ik de meiden voorstelde om kerstboom cupcakes te maken waren ze dan ook zeer enthousiast.
En het resultaat was zo leuk en lekker, dat we jullie het ook zeker hier op de website willen tippen.
Kerstboom cupcakes
De kerstboom cupcakes zijn eenvoudig om te maken. Het is ook erg leuk om dit samen met kids te doen, of misschien zijn ze al zo groot dat ze de cakejes helemaal zelf kunnen maken?
De basis is een normale cupcake, gemaakt van cupcake beslag. Om de kerstboom cupcake extra veel op een kerstboom te laten lijken heb ik het beslag gekleurd met groene kleurstof. Maar dat hoeft natuurlijk niet per se. Je kunt het beslag ook niet kleuren en laten zoals het is.
Als de cupcakes zijn gebakken en helemaal zijn afgekoeld is het tijd om ze te versieren. Hiervoor gebruik ik botercreme, omdat dit goed blijft zitten. Verdeel de botercreme in een spuitzak, gebruik hier eventueel een spuitmondje naar keuze voor. Je kunt ook een spuitzak of plasticzak zonder spuitmondje gebruiken. Spuit een mooie toef botercreme op het cakeje.
Versier de botercreme met ee slinger van gesmolten chocolade. Hier gebruik ik oen een plasticzakje voor waarvan ik een klein puntje afknip om een mooie dunne slinger te creëren. Om de kerstboom cupcakes af te maken versieren we ze met gekleurde M&M’s.
Dat ziet er toch super feestelijk uit?
Ben je opzoek naar meer inspiratie voor de feestdagen met of voor kids? Neem een kijkje op deze pagina voor meer kids kerstrecepten. Zowel zoete recepten als hartige (kerst)hapjes.
Ingrediënten
Voor de topping
Extra benodigd
- Muffintray
- cupcakepapiertjes
- spuitzakken
- spuitmondje
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze kerstboom cupcakes
Stap 1
Verwarm de oven voor op 175 graden, plaats de cakevormpjes in de muffintray.Stap 2
Snijd de boter (op kamertemperatuur) in blokjes en mix dit los met de mixer. Doe de suiker er geleidelijk bij en mix dit goed door de boter. Mix dit door tot de boter smeuïg is en goed is gemengd met de suiker. Doe een voor een de eieren erbij en mix dit op hoge snelheid door elkaar. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en mix dit ook goed door het beslag. Doe tot slot de melk erbij en mix alles goed door elkaar. Voeg de groene kleurstof toe en roer dit door het beslag zodat het mooi kleurt.Stap 3
Schep het beslag in de plasticzak en snijd of knip de punt er af. Spuit het beslag in de vormpjes zodat de vormpjes voor 2/3 gevuld zijn.Stap 4
Plaats de muffintray in het midden van de oven op het rooster en bak deze 20 tot 25 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Controleer met een satéprikker of de cakejes gaar zijn. Als er geen beslag mee komt zijn de cakejes klaar. Laat de cakejes afkoelen op een rooster voor je ze decoreert.Stap 5
Bereid de botercrème en schep dit in een spuitzak. En smelt de chocolade (in de magnetron of au bain-marie). Doe de gesmolten chocolade ook in een (klein)spuitzakje.Stap 6
Verwijder voor het decoreren eventueel de cupcake-papiertjes.Stap 7
Spuit een toef botercrème op de cupcakes. Verdeel hierover chocolade, zoals een slinger. En beleg de slinger van chocolade met de gekleurde M&M’s.Ingrediënten
Voor de topping
Extra benodigd
- Muffintray
- cupcakepapiertjes
- spuitzakken
- spuitmondje
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze kerstboom cupcakes
Stap 1
Verwarm de oven voor op 175 graden, plaats de cakevormpjes in de muffintray.Stap 2
Snijd de boter (op kamertemperatuur) in blokjes en mix dit los met de mixer. Doe de suiker er geleidelijk bij en mix dit goed door de boter. Mix dit door tot de boter smeuïg is en goed is gemengd met de suiker. Doe een voor een de eieren erbij en mix dit op hoge snelheid door elkaar. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe en mix dit ook goed door het beslag. Doe tot slot de melk erbij en mix alles goed door elkaar. Voeg de groene kleurstof toe en roer dit door het beslag zodat het mooi kleurt.Stap 3
Schep het beslag in de plasticzak en snijd of knip de punt er af. Spuit het beslag in de vormpjes zodat de vormpjes voor 2/3 gevuld zijn.Stap 4
Plaats de muffintray in het midden van de oven op het rooster en bak deze 20 tot 25 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Controleer met een satéprikker of de cakejes gaar zijn. Als er geen beslag mee komt zijn de cakejes klaar. Laat de cakejes afkoelen op een rooster voor je ze decoreert.Stap 5
Bereid de botercrème en schep dit in een spuitzak. En smelt de chocolade (in de magnetron of au bain-marie). Doe de gesmolten chocolade ook in een (klein)spuitzakje.Stap 6
Verwijder voor het decoreren eventueel de cupcake-papiertjes.Stap 7
Spuit een toef botercrème op de cupcakes. Verdeel hierover chocolade, zoals een slinger. En beleg de slinger van chocolade met de gekleurde M&M’s.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.