Kip Fajita spies met tzatzikidip
Yum! Vandaag heb ik een lekker barbecuespiesje gemaakt. Een kip Fajita spies die ik serveer met een tzatzikidip. Lekker! Een spiesje doet het altijd goed op de barbecue. Kipsaté, shaslick.. die kennen we allemaal wel toch? Deze kipspies is weer eens wat anders, lekker gekruid! Kip Fajita spies met tzatzikidip...Kip Fajita spies met tzatzikidip
Bewaren
Yum! Vandaag heb ik een lekker barbecuespiesje gemaakt. Een kip Fajita spies die ik serveer met een tzatzikidip. Lekker!
Een spiesje doet het altijd goed op de barbecue. Kipsaté, shaslick.. die kennen we allemaal wel toch? Deze kipspies is weer eens wat anders, lekker gekruid!
Kip Fajita spies met tzatzikidip
De spies is gebaseerd op de welbekende fajitawraps. Alleen serveer ik dat dus zonder de zachte wraps. Al kun je die er natuurlijk wel bij serveren als je gaat barbecuen.
De kip is gemarineerd in een mengsel van limoen met sinaasappel, knoflook, beetje suiker, chilipoeder en komijn. Samen met de rode ui en kleurige paprika is het een feestje op je bord. Dat feestje maak ik compleet met een snelle, frisse tzatzikidip.
Tip: check ook eens deze barbecuespiesjes: Shaslick-gehaktspiesjes,visspiesje van zalm en kabeljauw met citroen en pesto en 3x garnalenspiesjes
Ingrediënten
Voor de tzatzikidip:
Extra benodigd:4 grote satéprikkers
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze kip fajita spies met tzatzikidip
Stap 1
Snijd beide kipfilets in 8 blokjes, zodat je 16 blokjes kip hebt.Stap 2
Roer limoensap en –rasp samen met het sinaasappelsap, de geperste knoflook, suiker, chilipoeder, komijn en het zout in een kommetje door elkaar.Stap 3
Doe dit samen met de kip in een plastic zak en laat dit 30 minuten tot 4 uur marineren in de koelkast.Stap 4
Laat de satéprikkers minimaal 30 minuten in water liggen.Stap 5
Snijd de rode ui in grove stukken, zodat deze straks aan de prikker kunnen. Snijd de paprika ook in stukjes, zodat deze ook aan de prikkers geregen kan worden.Stap 6
Prik vervolgens aan iedere prikker: een blokje kip, 2 stukjes paprika, blokje kip, stukje paprika en rode ui, blokje kip, 2 stukjes paprika en sluit af met een laatste blokje kip.Stap 7
Gaar de kip fajita spiesjes op de barbecue, grillplaat of koekenpan.Stap 8
Maak de tzatzikidip door de komkommer fijn te raspen. Knijp het vocht er uit en roer dit door de kwark. Breng op smaak met zout, peper en het knoflookpoeder.Stap 9
Serveer de kip fajita spiesjes met fijngehakte koriander of peterselie, extra limoensap en de tzatzikidip.Ingrediënten
Voor de tzatzikidip:
Extra benodigd:4 grote satéprikkers
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze kip fajita spies met tzatzikidip
Stap 1
Snijd beide kipfilets in 8 blokjes, zodat je 16 blokjes kip hebt.Stap 2
Roer limoensap en –rasp samen met het sinaasappelsap, de geperste knoflook, suiker, chilipoeder, komijn en het zout in een kommetje door elkaar.Stap 3
Doe dit samen met de kip in een plastic zak en laat dit 30 minuten tot 4 uur marineren in de koelkast.Stap 4
Laat de satéprikkers minimaal 30 minuten in water liggen.Stap 5
Snijd de rode ui in grove stukken, zodat deze straks aan de prikker kunnen. Snijd de paprika ook in stukjes, zodat deze ook aan de prikkers geregen kan worden.Stap 6
Prik vervolgens aan iedere prikker: een blokje kip, 2 stukjes paprika, blokje kip, stukje paprika en rode ui, blokje kip, 2 stukjes paprika en sluit af met een laatste blokje kip.Stap 7
Gaar de kip fajita spiesjes op de barbecue, grillplaat of koekenpan.Stap 8
Maak de tzatzikidip door de komkommer fijn te raspen. Knijp het vocht er uit en roer dit door de kwark. Breng op smaak met zout, peper en het knoflookpoeder.Stap 9
Serveer de kip fajita spiesjes met fijngehakte koriander of peterselie, extra limoensap en de tzatzikidip.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.