Ga naar de inhoud

Kip Kerrie

Vandaag is het weer tijd voor een lekkere zelfgemaakte maaltijd. Zonder poespas en zonder pakjes. Vandaag gaan we voor kip kerrie. Een lekker rijstgerecht met een sausje. Zonder pakjes, want deze maak je helemaal zelf. En dat is helemaal niet ingewikkeld. Binnen een half uur staat dit lekkere recept op...
30 minuten Bereidingstijd

Ingrediënten

personen

Extra benodigd

  • grote wok
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2
Stap 2
Verwijder de uiteinden van de sperzieboontjes, snijd in stukken en kook ze in 15 minuten gaar.
3
Stap 3
Snipper de ui grof en bak dit even glazig in olijfolie een grote wok. Pers de teentjes knoflook en bak deze even met de ui mee. Snijd de kipfilet in blokjes en voeg dit ook bij de ui. Bak het rondom mee zodat de buitenkant van de kip alvast aangebakken is. Snijd de paprika in blokjes en bak deze mee met de kip.
4
Stap 4
Voeg de kruiden (kerriepoeder, chilivlokken, kurkuma en korianderpoeder) bij het kipmengsel, samen met de bloem. Roer dit goed door en laat de bloem even meebakken.Voeg de kokosmelk toe en verwarm dit ongeveer 8 minuutjes mee. Proef de saus en voeg eventueel een beetje zout toe.
5
Stap 5
Voeg tot slot blokjes ananas en rozijntjes toe en roer de afgegoten sperziebonen door de saus.
6
Stap 6
Serveer de kip kerrie met gekookte rijst.

de gevulde kip kerrie saus kun je goed invriezen. Maak extra zodat je een bakje in de vriezer hebt staan. Komt altijd van pas.

Kip Kerrie

Vandaag is het weer tijd voor een lekkere zelfgemaakte maaltijd. Zonder poespas en zonder pakjes. Vandaag gaan we voor kip kerrie. Een lekker rijstgerecht met een sausje. Zonder pakjes, want deze maak je helemaal zelf. En dat is helemaal niet ingewikkeld. Binnen een half uur staat dit lekkere recept op tafel.

Kip kerrie met rijst

Vroeger aten we thuis soms kip kerrie. Ik kan me herinneren dat ik dat ontzettend lekker vond. De afgelopen 10 jaar heb ik het niet gegeten dus vond ik het tijd om zelf een keer kip kerrie op tafel te zetten. Zonder pakjes, met extra groenten. Ik heb namelijk het idee dat er anders altijd weinig groenten in zitten. Ik voegde sperzieboontjes toe. Een prima aanvulling zodat dit lekker maaltje voor door de week wordt.

Staat deze kip kerrie deze week bij jou op tafel?

Recept kip kerrie
Bekijk ook andere recepten
BLT Salade
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Aardappelsalade met geroosterde bloemkool

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op