Ga naar de inhoud

Kip met kerstboter, parmaham en cranberrysaus (VIDEO)

Met deze kip als hoofdgerecht steel je de show tijdens het kerstdiner! Een gerecht met veel smaak, zonder lange bereidingstijd.

30 minuten Voorbereidingstijd

Ingrediënten

personen

Voor de kerstboter:

Voor de cranberrysaus:

Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de gedroogde cranberry's, blaadjes tijm, blaadjes rozemarijn en blaadjes salie fijn. Doe de boter met de gesneden cranberry's en kruiden in een kom. Rasp de schil van de mandarijn en voeg dit toe. Breng op smaak met zout en peper en roer door elkaar.
2
Stap 2
Snijd een inkeping in de kip en besmeer dit met de kerstboter. Wikkel de kip hierna in een plak parmaham.
3
Stap 3
Verwarm boter in een koekenpan en bak de kipfilets hier aan beide kanten in aan.
4
Stap 4
Pers het sap van de mandarijn uit en stop in een pan met de cranberries, rode wijn en kristalsuiker. Zet op laag vuur totdat de suiker opgelost is en breng het mengsel dan aan de kook. Kook 15 minuten of totdat de cranberries zacht zijn (vergeet niet te roeren).

Kip met kerstboter, parmaham en cranberrysaus (VIDEO)

still_kipmetkerstboter

Met dit kerstgerecht steel je de show! Een gerecht met veel smaak, zonder lange bereidingstijd. Na de eendenborst met rode biet is het tijd voor het hoofdgerecht van het kerstdiner dat ik op film voor jullie heb gekookt. We gaan voor een smakelijk stukje kip met kerstboter, parmaham en cranberrysaus.

Kip is een veelzijdig stukje vlees en ook bij het kerstdiner kun je hier iets lekkers van maken met een kersttintje. In deze korte video laat ik je zien hoe je dit gerecht klaarmaakt.

Klik hier als je de video niet kunt zien. Klik hier om mijn andere filmpjes te bekijken, en vergeet je niet te abonneren op mijn YouTube kanaal. Zo kun je mijn video’s als eerste bekijken.

Bekijk ook andere recepten
Crispy wortelwrap met rode biet en guacamole

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op